A Két Cica Konyhája

Dalmát eperleves

2012.6.29. 08:27
Dalmát eperleves

YI5M3152.jpg

Bár szegény horvátok hamar kiestek a focivébén, szereplésük egy szempontból engem is gondolkodásra késztetett: milyen horvát ételeket ismerek? Nem a csevapcsicsára meg a sült tintahalra gondolok, amit folyamatosan eszem a nyaralások során, hanem valami igazán jellegzetes, nemzeti ételre. A kutatás még folyik, és az idén jobban a tavernák mélyére nézek, ha arra kerül a sor. Most az interneten keresgéltem, és az egyik eredmény ez a szuper leves lett (folyt. köv.).



Hozzávalók:

1 kg eper
½  l vörösbor

1 liter víz
3 deci tej
200 g tejföl
1 evőkanál liszt

2 tojássárgája

kevés só

3 evőkanál cukor

 

A megmosott epret a vízben és a vörösborban puhára főzzük, majd simára turmixoljuk. A tejfölt, a két tojássárgáját és a lisztet simára keverjük, majd a tejjel együtt a megfőzött, pépesített eperhez adjuk és felforraljuk. A végén egy csipet sót teszünk hozzá, és az eper édességétől függően, ízlés szerint megcukrozzuk. Hidegen és melegen is isteni!

 

YI5M3160.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr914618574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása