A „jacket potato” számomra egyet jelent a ’90-es évek londoni túráival és a Covent Gardennel – azon kívül, hogy borzasztóan szerettem, nagyon gazdaságos és biztonságos megoldásnak számított (akkor még nem nagyon mertem kísérletezni a táplálkozást illetően, és anyagilag sem voltam jól eleresztve). De ha jól belegondolok, a műfajjal már lényegesen korábban megismerkedtem: 9 éves koromban az első önálló, saját ételkreációm is egy töltött krumpli volt.
Ami most készült, mindegyikre hasonlít egy kicsit, mégis teljesen más: amit gyerekkoromban csináltam, nyers krumpliból készült, az angol változat alapja sült krumpli – ezt félkészen vettem ki, és megtöltve sütöttem készre. Ehhez ettük azt a narancsos spenótsalátát, ami a múlt héten már felkerült a blogra: ezzel a recepttel fejeződik be hát egy vitamin- és kalóriadús, ellenben vegetáriánus vacsora története…
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 157. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.