A Két Cica Konyhája

Luxusmenü 3900-ért

Luxusmenü 3900-ért

Az Arany Kaviár új orosz bisztró menüje már tényleg elérhető áron biztosít belépőt a Michelin Guide által is méltatott éttermek világába, és pont annyira orosz, amennyire kell.

 

Nem először jártunk náluk: írtunk már az orosz ünnepi asztalról, a húsvéti halas menüről, de ilyen kedvező áron még nem sikerült megúszni a luxus kategóriába sorolható örömöket. Most Travellina Éva soron következő 25. születésnapját ünnepeltük, aminek meg kellett adni a módját. Az Arany Kaviárral nem lehet betelni: egyrészt, mert azon kevés éttermek egyike, mely egyenletes, magas színvonalon működik, másrészt, mert az árai ennek megfelelően szintén a felső kategóriába sorolhatók. Ezidáig az ő ebédmenüjük volt a legdrágább a városban, de az eredeti 5900 forintos árat nemrégiben 3900-ra csökkentették. Ezzel a 2000 forintos veszteséggel remélem, sok új vendéget sikerül becsábítaniuk, mert ez már tényleg megfizethető - ha nem is napi szinten, de mindenképpen jó lehetőség arra, hogy kipróbáljuk a helyet. Aki pedig egyszer megkóstolja, már bátrabban szán nagyobb összeget egy  a' la carte vacsorára is. Szerintem én is gyakoribb vendég leszek náluk - ez az első alkalom, hogy sajnálom egy kicsit, hogy már nem a szomszédban lakom...

 

Az Arany Kaviár arisztokratizmusa nemcsak az ételek minőségében, vagy a tálalásban nyilvánul meg: a kiszolgálást is jellemzi egyfajta szertartásos udvariasság, ami más közegben talán túlzónak tűnne, de itt, a "cári elegancia" otthonában ez így természetes. Egy hely nagysága a legkisebb dolgokban nyilvánul meg: nos, az Arany Kaviárban a konyhája után a retikültartó zsámolyokat szeretem legjobban, melyeket kérés nélkül hoznak ki és helyeznek el diszkréten a hölgylátogató jobbján. (Mert az ajtó átlépése után minden nőnemű vendég "hölggyé válik", és ennek megfelelő kiszolgálásban részesül.) 

 

De nem húzom az időt és az idegeket: lássuk a menüt. Próbáltunk különböző menüsort összeállítani, de kedvenc desszertünkhöz, a szirnyikihez mindketten ragaszkodtunk:

 

Ildi ebédje:

 

"Arany Kaviár" orosz hússaláta

 

 

 Arany Kaviár 002.JPG

 

 

Lazacfilé cári rizzsel

 

 

 Arany Kaviár 008.JPG

 

 

 

"Szirnyiki" orosz túrókülönlegesség lágy túrófagylalttal

 

 

 Arany Kaviár 015.JPG

 

 

 

Éva ebédje:

 

Borscs leves marhahússal

 

 

 Arany Kaviár 006.JPG

 

 

Szása húsos pelmenyije

 

 

 Arany Kaviár 012.JPG

 

 

 

és egy további szirnyiki...

 

Összeraktam az összes fotót, hogy minden szögből megnézhessétek remekbe szabott ebédünk fogásait. Éva még kávézott is, egyébként limonádéval öblítettük le az ebédet (délben, kánikulában mellőztük a vodkát...).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr596404647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.