Svéd karácsonyi fogás az amerikai, hálaadásnapi menüben: leírva vicces, megenni szuper!
Általánosságban nem vagyok nagy követője az amerikai ünnepeknek: megelégszem a sajátjainkkal, de ezeket szeretem méltóképpen megülni. A Hálaadással az elmúlt években kivételt teszek: végül is annyi minden van, amiért hálát adhat az ember, érdemes egy önálló ceremóniát szentelni neki - nem feltétlenül szükséges megemlékezni amerikai eredetéről, mint ahogy a menü is szabadon választható. Az a lényeg, hogy együtt legyünk, és örüljünk annak, ami van - ha másnak nem, a jól sikerült vacsorának...
Én a kukoricaleveshez tartottam magam és a batátakrémhez, de pulyka helyett libamellet sütöttem, a desszert pedig az a tejberizs volt, amit az IKEA karácsonyi partiján ismertem meg - mondjuk az áfonya amerikai volt benne :-).
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography