A Két Cica Konyhája

Szilveszter Pesten és Budán

Szilveszter Pesten és Budán

food-drink-champagne_1600x1200_93983.jpg

 (A nyitókép illusztráció. Forrás a linkre kattintva látható!)

 

 

Most, hogy túlestünk a nagy karácsonyi akadályversenyen, ideje elkezdeni a szilveszteri buli szervezését - ha még nem történt volna meg. Én sajnos nem vagyok elég előrelátó, nagyjából ilyenkor szokott eszembe jutni, hogy azért mégis el kéne menni valahova... Mivel túl vagyok életem bulizós korszakán, leginkább az érdekel, hol, milyen vacsoramenüt kínálnak, és ha marad bennünk szufla, tartalékban jól jön egy-két kötetlenebb, nyilvános buli, ahová még egy pezsgőre, táncra betérhet az ember. Íme, az idei választék, ahol szerintem méltóképpen búcsúztathatjuk az óévet:

 

 

Vacsora:

 

 

 

 pierrot.jpg

 

 

Pierrot / Budai Vár

 

 

MENÜ ÉS BORSOR

 

 

Amuse bouche: fürjtojás ”fészek” * Üdvözlő ital: Billecart Salmon Brut Reserve

Tokajis kacsamáj terrin kumquat lekvárral és leveles brióssal * Demeter Zoltán, Veres Furmint 2007 - Tokaj

Homár velouté ököruszállyal és simei gombával * Bakó Ambrus, A Villa Mellett, Kéknyelű 2013 - Badacsonytomaj

Házi gnocchi feketegyökérrel, marinált pisztránggal és kandírozott oliválval * Cotar, Malvazija 2003 - Kras, Szlovénia

Gin&Tonic hab menta granitéval

Mangalica süldő gerinc lencseraguval, sültcékla salátával és szarvasgombás cider jus-vel * St. Andrea, Merengő 2006 - Eger

12 éves pecorino sajt balzsamecettel

Csokoládé bavaroise sárgabarack sorbet-tel * Dobogó, 6 puttonyos aszú 2007 - Tokaj

 

Éjfél után a büféasztalnál:

Korhelyleves, Töltött káposzta, Ásványvíz, Kávé, tea

 

Tel: +361/375-69-71; +3630/549-89-99

info@pierrot.hu

www.pierrot.hu

1014 Budapest Fortuna u. 14.

A szilveszteri menü ára: 29 500,- Ft/fő,

mely magában foglalja az ételsort és a welcome champagne-t.

Az ételsorhoz választható 5 tételes borsor ára: 14 700,- Ft/fő

 

 

 

 pest-buda1.jpg

 

 

Pest-Buda / Budai Vár

 

 

 

Kecskesajtos panna cotta aszaltmeggy-raguval, sült dióval

vagy

Borjúmáj paté brióssal, zöldalmás céklapürével

 

****

5 fogás esetén választható

Szarvasragu leves sült gesztenyével

vagy

Malac erőleves fásgaluskával, roppanós zöldséggel

 

****

Átvezető fogás: Erdei gombás vaddisznótarja mogyoróban forgatott grízgombóccal

 

****

Fogas roston őszi zöldségekkel pezsgős sabayonnal

vagy

Mézes-sörös báránycsülök sült túrós nudlival

vagy

Marha Onglet Wellington módra, merlot mártással és burgonypürével

 

****

Csokoládé felfújt tőzegáfonyával és vanília fagyival

vagy

Dió mousse tokajiban áztatott aranymazsolával

 

Tel.: 06-1-225-03-77, 06-30-450-0613

info@pestbudabistro.hu

1014 Budapest Fortuna u. 3.

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén:  19 400,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás, főétel és desszert),  ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 5 fogás esetén: 20 600,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.

 

 

 

 21etterem_6.jpg

 

 

21 Magyar Étterem / Budai Vár

 

 

Amuse bouche: Fenyőmagos marinált lazac blini kapros túrókrémmel

 

 

 

****

Sült kecskesajt vörösboros meggykérmmel, diós frízsalátával

vagy

Kacsamáj brulée vaníliás birsamapürével, sáfrányos brióssal

vagy

Malackocsonya rántott borjúnyelvvel, tormával, snidlinges tejfellel

 

 

 

****

 

 

5 fogás esetén választható

 

Szarvaserőleves sonkás derelyével

vagy

Vöröslencse leves konfitált sertéspofával

 

 

****

Átvezető fogás: Juhsajt rétes sütőtökös narancslekávrral

 

 

****

Bárányborda vargányás gersli rizottóval, sültpaprika habbal

vagy

Angus marha hátszín és sült kacsamáj zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással és burgonya rétessel

vagy

Ropogós malaccsülök tepertős gombóccal, lilakáposzta lekvárral

 

 

*****

Fekete és fehér csokoládé soufflée csipkebogyó fagylalttal

vagy

Gesztenye eckler amaréna meggyel

 

 

Tel.: 06 1 202 2113, 06 30 482 5776 - info@21restaurant.hu

1014 Budapest Fortuna u. 21.

 

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára

4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás, főétel és desszert), ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”,

Pinot Noir Rosé pezsgőt.

 

5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét,

egy pohár Szentesi „Buborék”,

Pinot Noir Rosé pezsgőt. 

 

 

 

 baltazar.jpg

 

 

BALTAZÁR / Budai Vár

 

 

Amuse bouche

 

 

****

Kacsamáj carpaccio sárgabaracklekvárral és brióssal

vagy

Korianderes királyrák tatár

 

 

****

5 fogás esetén választható

Szarvasgombás gesztenye velouté

vagy

Homár rizottó  polippal és narancsos édesköménnyel

 

 

****

Duroc malactarja vargányás lencseraguval

vagy

Szarvasgerinc pirított diós nudlival, alma krémmel

vagy

Rib eye steak egészben sült héjas burgonyával és kéksajtos aiolival

 

 

****

Elődesszert: Parmezánnal pirított kukoricakrém brulée

 

 

****

Kókusz-homoktövis torta

vagy

Maracujás csokoládé desszert

 

 

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára

4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, , főétel, elődesszert és desszert), ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi ”Buborék”,

Pinot Noir Rosé pezsgőt.

 5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét,

egy pohár Szentesi ”Buborék”,

Pinot Noir Rosé pezsgőt.

 ASZTALFOGLALÁS:

hello@baltazarbudapest.com * +36 1 300 7050

 

 

 

 arany_kaviar1.jpg

 

 

Arany Kaviár / Buda, I. kerület

 

 

Kulináris Sziveszteri Gourmet Vacsora

Kezdés: 2014. december 31. 19 óra

Szilveszteri menü 2014/2015

 

Arany Kaviár Welcome Koktél

Amuse bouche

*

Osetra Kaviár

Szent Jakab kagyló carpaccio, szezám, retek, gyömbér

Champagne Laurent Perrier Grand Siécle

*

Scampi

zöldalma, pisztráng kaviár, karfiol

Leo Alzinger Grünervelteliner Federspiel 2013 Wachau / Ausztria

*

Rombuszhal

csicsóka textúrák, gesztenye, licsi

AZ Nektár Vióka Furmint 2008 Tokaj-Hegyalja

*

Kacsamáj

puy-i lencse, ecetes gyöngyhagyma

Masciarelli Marina Cvetic Villa Gemma Bianco 2008 Montelpulciano / Olaszország

*

Báránygerinc

sült hagyma, vadgombák, spenót

Main Divide Pinot Noir 2009 Canterbury / Új – Zéland

Vagy

Szarvasgerinc-és pofa

cékla, sütőtök, fenyőrügy

Weninger Frettner Cabernet Franc 2011 Sopron

*

Valhrona szőke csokoládé variációk

ananász, maracuja

Szarka Pince 6 puttonyos aszú 2009 Tokaj – Hegyalja

Kávé vagy Tea, Szentkirályi Ásványvíz

 

Menü ára: 60.000 Ft/fő, amely tartalmazza a teljes menüt az italsorral, szervízdíjjal  és ÁFA-val együtt.

Asztalfoglalás:

reservation@aranykaviar.hu (A várható nagy érdeklődésre, illetve az alkalomra tekintettel a foglalás a teljes ár 50%-ának a Pay Pal-on történő befizetésével, átutalásával, kreditkártyás vagy a helyszínen készpénzes foglalás letételét követően válik érvényessé.)

 

 

 

 SEASONS_mail__04.jpg

 

 

Seasons / Pest, Liszt Ferenc tér

 

 

Francia borjútatár friss torma, tápióka, mini saláta levelek

vagy

Szt. Jakab kagyló sütőtök textúrákkal, édesgyökér, piemonti mogyoró

 

Lencsegulyás

 

Hosszan, lassan sült bőrös malac, parmezános ropogós burgonyapürével, narancsos karotta

vagy

Atlanti tőkehal, brokkolival, csicsókával, kelvirágokkal, hollandi habbal

 

Nápolyi citromsorbet

 

Sajt

 

Panna cotta de luxe

 

A vacsora ára: 11.900 Ft  - (italfogyasztás külön rendelés alapján fizetendő)

 

1061, Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Asztalfoglalás: 06/1/7092468 – info@seasonsbistro.hu

 

 

 

 araz.jpg

 

 

Araz Étterem / Pest, Hotel Continental, Dohány utca

 

 

„A” menü:

 

  • Vaddisznópástétom feketeáfonya-zselével
  • Szent Jakab-kagyló póréhagyma szalmán és öreg balzsamecettel   
  • Konyakos fácánesszencia zöldséggyöngyökkel és füstölt fürjtojással
  • Konfitált skótlazac, karamellizált kecskesajttal
  • Majorannás mangalica java, erdei gombás batyuval és sütőtökkrémmel
  • Étcsokoládé-variáció  

 

 

 „B” menü:

 

  • Tonhal carpaccio grapefruit salátával
  • Libamáj, „au torchon” gyömbéres birs millefeuille-vel
  • Paszternákkrémleves pirított szarvasgombás gnocchi – val, makadám dióolajjal
  • Kardhalfilé turbolyás ratatouille-jal és homár velouté - vel
  • Malacsült tökmagos burgonyapogácsán lilakáposzta - lekvárral és mokkamártással
  • Levendulás karamellhab fehércsokoládé köntösben, vörösáfonya parfait-val

 

 

Ár: 120 €/ fő

Időpont: 2014.december 31. 19.30

H-1074 Budapest, Dohány u. 42-44.
Asztalfoglalás: +36 1-815-1100
araz@araz.hu
www.araz.hu

 

 

Buli (ami mindig Pesten van):

 

 

 

 

 spiler8.jpg

 

 

Spíler és Spíler Sanghai

 

 

1075 Budapest, Király utca 13. / Gozsdu udvar / Telefon: +36 1 878 1320 hello@spilerbp.hu

Asztalfoglalás
Asztalfoglalás miatt hívd a 878 13 20-as telefonszámot.

Fontos információ a weboldalukról:
"Nagyobb csoportos foglalást is felveszünk, de kérünk, hogy időben érkezz, mert asztalodat 10 percig tudjuk csak tartani. Ha bármi változás van a foglalásodban, kérünk, hívj minket. Ha nem érkezik meg időben mindenki az asztalhoz, 15 perc után akkor is rendelnetek kell."

 

 

 

 winestage.jpg

 

 

Winestage Borbisztró

 

A hely számomra is új, de a születésnapomon már kipróbáltam: aki valójában egy baráti házibuliba vágyna, mindenképpen is menjen. Kicsi, barátságos - mind a kialakítását, mind pedig az árakat illetően. Szilveszterkor finom lencsefőzelékkel, virslivel, rengeteg szeszes itallal várják a vendégeket, akik a hatalmas partyplaccok helyett egy élhetőbb kocsmára vágynak. Asztalt foglalni nem kell!

 

Síp utca 5.
Budapest, Hungary
(30) 558 4577
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr917035863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.