A Két Cica Konyhája

Tofura derű!

2015.1.22. 16:01
Tofura derű!

2h0_0035.jpg

Soha nem gondoltam, hogy valaha kipróbálom a tojásmentes rántottát, de még meglepőbb, hogy rá is kattantam!

 

A címet a Szex és New York egyik epizódjából kölcsönöztem (ott egy bio teázót neveztek így), elnézést kérek a fordítótól, de erről az ételről ez jutott eszembe: illatos, fűszeres és szívderítően élénksárga. Valójában semmi köze nincs a rántottához: puha, összemorzsolt, currys pirított tofuról van szó, ázsiai fűszerezéssel. Még mindig tartom magam az újévi elhatározáshoz, hogy egy darabig nem főzök húst - úgyis akkor vagyok sokat itthon, ha írok, akkor pedig jobb könnyű ételeket fogyasztani. Ez a tofu rántotta - dolog először viccnek tűnt, de addiktívnak bizonyult: egy héten belül háromszor készítettem. 

 

 

 

2h0_0028.jpg

 

 

 

Tofu „rántotta” spenóttal

 

 

 

Előkészítés: 10 perc

Elkészítés: 10 perc

Nehézségi fok 1

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

 

 

Hozzávalók (2 adag):

 

 

1 teáskanál olívaolaj

1 hagyma, kockázva

3 gerezd zúzott fokhagyma

250 g tofu, durván átdarálva

1 teáskanál curry por

1/2 tk kurkuma

1/2 teáskanál római kömény (elhagyható)

só és bors ízlés szerint

2 paradicsom, felkockázva

1 csokor friss spenót

 

 

 

Elkészítés:

 

 

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát és a fokhagymát.

Szórjuk bele a többi hozzávalót (a spenót kivételével), és kis lángon, kb. 5 percig kevergetve süssük.

Ha túl száraz a végeredmény, egy kis olajjal locsoljuk meg.

Végül adjuk hozzá a spenótot is, enyhén fonnyasszuk meg, és frissen fogyasszuk.

 

 

 

2h0_0040.jpg

 

 

Fotók: Tóth Milán

Tányérok: Édes Álmok

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr177098021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.