A Két Cica Konyhája

Itt a csülkös csokipuding receptje!

2015.2.06. 09:27
Itt a csülkös csokipuding receptje!

dsc_0123.jpg

Ha nem tudtad, mivel kápráztasd el a szerelmedet Valentin napon, nem kell tovább keresgélned!

 

Az ötlet nem az én fejemben fogant: a Liza, a rókatündér című abszurd romantikus vígjátékban ilyen finomságokkal kápráztatja el a szerelmét kereső főhősnő egyik kiszemeltjét. 

 

Bár mostanában nem kísérleteztem ilyesmivel, azért korábban tőlem sem álltak távol az ehhez hasonló megoldások - bár nem egyedül követtem el őket. Gyerekkorom óta tudok főzni, de a kamaszkor és az első szerelem ezen a téren is abszurd ötleteket hozott ki belőlem. A barátommal mindketten otthonosan mozogtunk a konyhában (és ez most is így van, csak nem együtt csináljuk - viszont az első szerelmem mai napig a legfontosabb barátaim közé tartozik). A '80-as években Magyarország nem volt a csúcsgasztronómia fellegvára, abból főztünk, amihez hozzájutottunk: spagettit makarónitésztából, kenyérvastagságú pizzát, ettük a füstölt sajtot baracklekvárral. A legemlékezetesebb kreációnk azonban a bolti pudingporból készült, szintetikus, halványzöld színű banánpuding volt mazsolával és sült szalonnával. Na, az felveszi a versenyt ezzel a csülkös csokipudinggal is!

 

A Liza, a rókatündér című film ihlette recepteket az 57 Restaurant séfje, Áldási Péter és a NoSalty főszerkesztője, Kárai Dávid is elkészítette. A folyamat itt látható

 

 

 

 

 

Ha benned is lakik egy "rókatündér", 2015. február 5 - március 4. között készítsd el életed legizgalmasabb receptjét, fotózd le, majd töltsd fel a NoSalty.hu-n és nevezd be a Liza, a rókatündér receptversenyre! A legtöbb szavazatot kapott indulók megnyerhetik az értékes ajándékok egyikét.

 

 

Íme, a recept:

 

Hozzávalók, 4 adag:

 

0.6 kg sertéscsülök (3 db malaccsülök)

0.4 l tej

0.12 kg csokoládé (80%)

4 db lapzselatin

0.15 kg vöröshagyma

1 dl napraforgó olaj

2 g só

1 g bors

 

Elkészítés:

  1. A malaccsülköket sózzuk, borsozzuk. Majd egy tepsibe, amibe egy kevés felszeletelt hagymát tettünk, beletesszük a csülköket. Fóliával letakarjuk, és 180 C fokos sütőben 2 órán át sütjük.
  2. Közben elkészítjük a pudingot. A csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a tejjel és a csülök sütésekor keletkezett húslével. Majd tesszük bele beáztatott és felmelegített lapzselatint.
  3. Ha a csülök megsült, beletesszük egy kerámia formába, és ráöntjük a csokoládépudingot.
  4. Tálalása úgy történik, hogy a megdermedt pudingot kivesszük a formából úgy, hogy a formát forró vízbe tesszük. Tálaláskor még megszórhatjuk egy kevés lyoni hagymával.
  • sütési hőfok: 180°C

 

 

A film egyébként február 19-én kerül a mozikba, és nagyon szórakoztatónak ígérkezik. Ha már mindenféle személyes vonatkozások csúsztak be ebbe az ajánlóba: a film operatőre egy másik gimnáziumi barátom, Szatmári Péter volt, úgyhogy a szép képek mindenképpen garantáltak! Az előzetes itt látható:

 

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr887145721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.