A Két Cica Konyhája

Csicseriborsós uborkasaláta

Csicseriborsós uborkasaláta

2h0_0150.jpg

 

 

 

Ilyen egy igazi, kora tavaszi saláta... Az uborka ugyan a melegházból van, tehát van benne egy kis csalás, de akik ragaszkodnak a szezonális alapanyagokhoz, nyugodtan ki is hagyhatják.Viszont ha valamilyen főtt gabonapótlót, például kölest, barnarizst vagy quinoát keverünk bele (kb. 100 grammnyi mennyiséget), teljes értékű táplálékot kapunk, ami tökéletes húspótló lehet azoknak, akik böjtölnek, vagy egyébként is vegetáriánusok!

 

 

Előkészítés: 10 perc

Elkészítés: 10 perc

Lisztmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Cukorbeteg-barát

 

 

2h0_0138.jpg

 

 

 

Hozzávalók (4 adag):

 

 

400g főtt csicseriborsó

1 uborka, apró kockákra vágva

1 csokor aprított korianderlevél

1 csokor aprított petrezselyemlevél

1 zöld chili, apróra vágva

1 lilahagyma, apróra vágva

citromlé, ízlés szerint

só, bors

 

 

 

Elkészítés:

 

 

A megfőzött csicseriborsót tegyük egy nagy tálba.

Keverjük hozzá az uborkát, a csilit, a lilahagymát,a petrezselymet és a koriandert.

Locsoljuk meg citromlével, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Fogyasztás előtt egy órára tegyük a hűtőbe.

 

 

 2h0_0148.jpg

 

 

 

További információk a csicseriborsóról és az alternatív gabonafélékről: magamitakartok.hu; ugyanez a FB-on: https://www.facebook.com/magamitakartok/timeline

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr827171583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.