A Két Cica Konyhája

Levendula, rózsa, ibolya - A legnemesebb ehető virágok

Levendula, rózsa, ibolya - A legnemesebb ehető virágok

20150409_164552_000.jpg

 

 

Elkezdődött a kertem átépítése: messze vagyok még tőle, de a legnagyobb vágyam, hogy tele legyen ehető növényekkel - és ezen a virágokertet is értem. ma beszereztem hozzá egy kis "szakirodalmat", amit a kertben vadon növekvő ibolyák között fényképeztem le.

 

Halmos Mónika: 

 

Levendula, rózsa, ibolya - A legnemesebb ehető virágok
75 recept színes ételfotókkal!


Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot - az aprócska ibolyavirág, a tündérillatú levendula vagy az örök virág, a rózsa pedig a mindennapok konyháját emelheti a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni.

De a magyarországi levendulás, ibolyás és rózsás helyeket is megismerhetjük a könyvből, mint ahogy olyan érdekességeket is megtudhatunk, hogy a levendulás keksz egész diadalutat járt be, miközben Angliából hazánkba érkezett, Erzsébet királyné kedvence volt a kandírozott ibolya, a rózsát pedig a rómaiak szívesen fogyasztották süteményekben...

Itt az ideje, hogy felelevenítsük ezeket a nemes finomságokat!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr877354050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.