A Két Cica Konyhája

Szombaton megnyílik a Pezsgő Szalon!

2015.6.17. 12:39
Szombaton megnyílik a Pezsgő Szalon!

champagne.jpg

 

A Pezsgő Szalonnal folytatódik a Winelovers tematikus rendezvényeinek sora. Az idei nyár kezdetén a prémium borkóstolókat szervező csoport azt szeretné minél több borkedvelőnek bebizonyítani, hogy pezsgőspalackot nemcsak születésnapi ünnepségeken és decemberben érdemes bontani, hanem az év bármely napján. Sőt, a nyári szezon kifejezetten jó lehetőséget kínál arra, hogy próbára tegyük, milyen üdítő lehet egy jól behűtött gyöngyöző vagy habzóbor a kánikulában.

A Winelovers csoport a korábbi években megszervezett tematikus borkóstolóinak sorát 2015-ben két új eseménnyel bővítette. A márciusban lezajló Tokaj Grand rendezvénysorozat mellett az idei másik újdonság a Pezsgő Szalon, amely júniusban országszerte kínál buborékokra hangolt programokat, ajánlatokat. A hónap természetesen ez alkalommal sem lenne teljes a Budapesten lezajló Nagy Pezsgő Kóstoló nélkül, amelynek június 20-án a Corinthia Hotel Budapest ad majd otthont.

 A Pezsgő Szalon Nagy Pezsgőkóstoló helyszíne 2015-ben a Corinthia Hotel Budapest 5 csillagos luxushotel (1073 Budapest, Erzsébet krt. 43-49.).

Időpont: 2015. június 20. 14:00–22:00 

Kiállító pincészetek listája ITT

 

Mesterkurzusok:

 

Pezsgőstílusok szerte Európából  02.30-14.00

Ha pezsgőkről beszélünk, egy műfajt mindenképpen ki kell emelnünk a sok közül, méghozzá az úgynevezett tradicionális készítésű pezsgőkét. Ez az a munka- és időigényes folyamat, amely Champagne-ból indulva hódította meg a világot. E mesterkurzuson is a pezsgőetalon, azaz a champagne áll majd a középpontban, amely mellett azonban lehetőség lesz más, európai példákat is megízlelni, amelyeknek e borvidék szolgált mintául. A borsort a Bortársaság kínálatából állítottuk össze, az előadáson Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezeti majd végig az érdeklődőket.

A mesterkurzus borsora:

  •  Kreinbacher Prestige Brut
  • La Vida al Camp Cava Brut
  • Pierre-Marie Chermette Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
  • Veuve Clicquot Ponsardin Brut
  • Veuve Clicquot Rosé Scream Your Love
  • Ruinart Blanc de Blancs
  • Billecart-Salmon Brut Vintage 2006

 

Tokaji pezsgők  15.00-16.00

Tokajt az egyik legfontosabb hazai borvidékünkként tartjuk számon. Míg itt a 1990-es évek az aszúk és a késői szüretelésű borok újragondolásával teltek, addig a 2000-es évek első évtizedében a magas kategóriájú száraz fehérborok kerültek a figyelem középpontjába. 2010 óta pedig egyre több tradicionális készítésű pezsgő tűnik fel a borvidéken. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezetője egy tokaji pezsgősor segítségével enged betekintést számunkra egy új tokaji borstílus indulásának időszakába.

 

Garamvári vertikális pezsgőkóstoló 19.00-20.30

A hazai pezsgőkészítés területén a családi pincészetek közül a Garamvári Szőlőbirtok tekint vissza a legmesszebbre nyúló és legszélesebb portfóliót felölelő múltra. A mesterkurzuson Garamvári Vencel személyesen kísér minket végig ezen az úton, mialatt hét különböző tételt mutat be, amelyek közül a legfrissebb 2013-ból, a legidősebb pedig 2000-ből származik.

A mesterkurzus borsora:

  • Furmint Brut 2013 - furmint
  • Optimum Brut 2011 - chardonnay, pinot blanc és pinot noir
  • Blanc Fleur Brut 2008 - pinot blanc
  • Evolution Rosé Brut 2007 Magnum - pinot noir
  • Prestige Brut 2005 - fehér pinot noir
  • Hárslevelű Extra Dry 2002 - hárslevelű
  • Jubileum Brut 2000 Magnum - chardonnay

 

Jegyvásárlás, információ: info@pezsgoszalon.hu; +36 70 419-7868; pezsgoszalon.hu

 

A nyitókép illusztráció. Forrás: http://www.washingtonlife.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr877551210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.