A Két Cica Konyhája

Mandulakrémes barackos pite

2015.7.29. 23:35
Mandulakrémes barackos pite

ba_1.jpg

Akárcsak a lecsó, a sárgabarack is minden évben arra inspirál, hogy újabb desszerteket próbáljak ki belőle. Most levendulásra készültem, végül a mandulánál maradtam - de még van esély a szezon vége előtt egy másik verzió kipróbálására is. Ez minden esetre nagyon jól sikerült, mindenkinek ajánlom!

ba_8.jpg

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

200 g búzaliszt

50 g mandulaliszt

100 g cukor

1 csipet só

10 evőkanál tej

10 evőkanál olaj

1 kávéskanál sütőpor

2 tojás

 

A krémhez:

 

150 g mascarpone

50 g cukor

20 g mandulaliszt

1 tojás

4 evőkanál darált mandula

 

A feltéthez:

 

300 g felezett barack

4 evőkanál szeletelt mandula

3 evőkanál barna cukor

 

img_20150724_133652_resized.jpg

 

Elkészítés (28 cm átmérőjű sütőformához):

 

1. Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.

1. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, és kanalazzuk bele a sütőpapírral kibélelt formába. Ez a tészta nem folyik, kanalazni és kenni kell, hogy kitöltse a sütőformát, de nem szabad felhígítani, mert emiatt nem keveredik majd össze sütés közben a mandulakrémmel.

2. Keverjük össze simára a mandulakrém hozzávalóit is, és simítsuk a tészta tetejére.

3. Végül a felezett barackokat rendezzük a tetejére, majd megszórjuk vágott mandulával és barnacukorral.

4. Az előmelegített sütőben 28-30 percig sütjük. A formában hűtsük ki, hogy a krém is megszilárduljon - csak teljesen kihűtve lehet jól szeletelni.

 

Galéria:

 

Fotók:Tóth Milán - tothmilan.hu

 

Alapanyagok: METRO

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr707661802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.