A Két Cica Konyhája

Andalúz barack és társai

Andalúz barack és társai

2h0_1258.jpg

 

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy én adhatom az olvasók kezébe a Kisalföld 16. szakácskönyvét, mely a nagyvilág konyháiba kalauzolja el őket.

Nem a csúcsgasztronómia által kijelölt útvonalat válaztottam erre az utazásra, inkább az egyes népek házias ételeit, a tradicionális fogásokat választottam útjelzőül: mint amikor az egyik háziasszony körülnéz a másik konyhájában, és megpróbálja ellesni azokat a technikákat, recepteket, melyekkel a saját repertoárját színesítheti, változatosabbá téve ezzel a család táplálkozását.

2h0_8534.jpg

Azokat az ételtípusokat kerestem elsősorban, melyekhez minden alapanyag beszerezhető, ízviláguk pedig összeegyeztethető a magyar közízléssel. Ennek ellenére minden recept megnyit egy új világot: a fűszerezésben, az elkészítési technikákban, a hozzávalók összeállításában megnyilvánul az adott nép temperamentuma, életfilozófiája is.

A könyv csodás fotóit szokás szerint Tóth Milán készítette, és készült hozzá egy 10 receptet tartalmazó DVD is, melyte csodálatos környezetben, a budapesti Kempinski holtelben, a The Kitchenben forgattunk.

2h0_1581.jpg 

A könyv megrendelhető ITT.

És kedvcsinálónak az andalúz barack receptje a spanyol fejezetből:

 

2h0_8556.jpg

 

Őszibarack andalúz módra

 

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi fok: 2

 

Hozzávalók (4 adag):

200 g rizs

1 l tej

5 evőkanál porcukor

csipetnyi só

1 teáskanál vanília kivonat

2 tojás szétválasztva

4 felezett őszibarack kompót

1 teáskanál gyümölcsecet

1 evőkanál baracklekvár

 

 

Elkészítés:

A riszből és a tejből a porcukorral tejberizst főzünk, majd hagyjuk félig kihűlni.

Akkor hozzákeverjük a vaníliakivonatot és a tojások sárgáját, és négy részre osztva hőálló tálkákba kanalazzuk.

A tetejére borítunk egy-egy felezett őszibarackot.

A tojásfehérjéből az ecettel és a lekvárral kemény habot verünk, és a barackok tetejére halmozzuk.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük, míg a hab pirulni kezd a tetején.

 

HA SZERETNÉL NYERNI EGY PÉLDÁNYT, JÁTSSZ VELÜNK A BLOG FB OLDALÁN!

 

 2h0_8549.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr188144386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.