A Két Cica Konyhája

Shakespeare szelleme az Operában

Shakespeare szelleme az Operában

shakespearebal_foto.jpg

 

2016. február 6-án rendezik a következő operaházi bált Shakespeare Bál néven. Az elnevezéssel az Opera William Shakespeare halálának 400. évfordulóján az angol költőóriás emléke előtt tiszteleg: új évadjukhoz az angol reneszánsz dráma legnagyobb alakjának világából merítenek inspirációt. Ahogy az elmúlt években a sport, majd a tudomány, most a kereskedők az a vendégszféra, amelynek legjelentősebb hazai személyiségeit invitálják az Ybl-palotába művészvendégek és az Opera támogatói köre mellett.

A magas minőség, a változatos programok, az elegancia, a hagyományok és a különlegesség azok a vezérelvek, melyek a bál szervezését irányítják. A termekben különféle zene szól a klasszikustól a funky és rockabilly dallamokig, a bál sztárvendége a nemzetközi zenei élet legendás alakja, Plácido Domingo, aki először énekel az Operaház színpadán. 

A bál teljes gasztronómiai koncepciója a felfedezések korának bemutatására épül – igazodva ezzel a bál tematikájához. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek az ételkombinációk, a felfedezett kontinensek ízeinek jegyében.

Az ország egyik legjobb séfje, Litauszki Zsolt kreatív séf vezetésével és iránymutatásaival kialakított ételsor a Zsidai Csoporttól megszokott magas minőséget tükrözi.

A különleges ételsor részét képezi a házi pácolású alaszkai vadlazac, a perui polip ceviche, az argentín marha hátszín, valamint a magyar kézműves kecskesajt mousse. 

A fizetős ételpultok kínálatának kialakításával a reneszánsz királyi udvarok színvonalát szeretnék reprezentálni, az új kor kezdetét, a felfedezések korának jegyében. Vitello tonnaton, kacsamellen, firenzei rákkoktélon, paradicsomos gazpachion keresztül kalauzolják a vendégeket a gasztronómia útjain a felfedezések korába.

Az italsor kiválasztásánál az Operaház pompáját vették figyelembe, ezért nagy hangsúlyt kap a pezsgő, mely a Kreinbacher Birtoktól érkezik.

 

Ételválaszték a páholyokban

 

A páholyokba bekészített fogásokat látványos és modern üvegpoharakban tálalják, amelyet személyenként külön, egyedi, kreatív tálcán szolgálnak fel.

 

  • Házi pácolású alaszkai vadlazac kockák sóba pácolva, citromban és ginben, citrusos spenóttal tálalva
  • Perui polip ceviche: polip saláta zellerszárral, egy perui nemzeti étel, melyben a gyümölcssavak dominálnak intenzív fűszerekkel, mint az újhagyma és a koriander
  • Rózsaszín, lassan sült, argentín marha hátszín, a klasszikus roast beef, pikáns mexikói zöldségekkel (paprika, paradicsom, kukorica, uborka)
  • A kecskesajt mousse magyar kézműves kecskesajtból, paradicsom salsával, megszórva sós, pörkölt, magvas morzsával

 

Fizetős ételpultok kínálata

 

  • Vitello tonnato, rózsaszínre sült borjú krémes tonhal mártással
  • Kacsamell szivar zelleres szőlőraguval
  • Firenzei rákkoktél
  • Paradicsomos gazpachio articsókával

A további kínálatot szintén az első emeleti nagy bár pultjából, illetve designer mobil pultokból kínálják:

  • Sajtválogatás friss házi kenyérrel
  • Sonkaválogatás (crudo és cotto) friss házi kenyérrel
  • Gourmet hot dog: kézműves, házi sütésű buciban roppanós bécsi virsli, fűszeres mustárral, frissen készítve
  • Chilis borjúragu leves

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr738180692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.