A Két Cica Konyhája

Aranchini mexikói módra

2016.6.17. 07:55
Aranchini mexikói módra

bonduelle_mexicanaszoszos_aranchini.jpg

 

Javában zajlik a foci EB - tudom, hogy ez mindenekelőtt a chips és a pattogatott kukorica szezonja, de hadd ajánljak néhány receptet a sör mellé a Bonduelle termékeinek segítségével. Íme, az első, egy sós aranchini mexikói szószos babbal töltve:

 

Hozzávalók:

 

Hozzávalók a rizottó alaphoz:

1 doboz Bonduelle Mexicana szószos bab
1 fej vöröshagyma
15 dkg rizottó rizs
1,5 dl száraz fehérbor
kb. 5 dl forró zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió


Hozzávalók az aranchini sütéséhez:


liszt
2 tojás
zsemlemorzsa
1 zacskó mini mozzarella golyó
olaj a sütéshez

 

Elkészítés

 

A finomra vágott vöröshagymát és a préselt fokhagymát megpároljuk egy kevés olívaolajon és hozzáadjuk a rizst. Amikor a rizsszemek már kissé áttetszőek, hozzáadjuk a fehérbort és hagyjuk, hogy magába szívja. Ekkor folyamatos kevergetés mellett elkezdjük adagolni az alaplét kb. 3 részletben, mindig akkor adva hozzá a következőt, amikor már majdnem teljesen magukba szívták a folyadékot a rizsszemek. Amikor a harmadik adagot is magukba szívták, hozzákeverjük a Mexicana szószos bab felét. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Kóstoljuk meg, és ha a rizst túl keménynek érezzük, egy utolsó adag alaplével főzzük még egy kicsit.

Ha az elkészült rizottó kihűlt, tegyük 1-2 órára a hűtőbe pihenni. A hűtőben összeállt rizottóból 5-6 cm átmérőjű golyókat formázunk, és mindegyik közepébe 1-1 mini mozzarellát rejtünk. A szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk.

Forró olajban aranybarnára sütjük és Mexicana szószos babbal tálaljuk. 

(x) promóció

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr148816096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.