A Két Cica Konyhája

Chilis kukoricás húsos pite

2016.6.22. 07:00
Chilis kukoricás húsos pite

bonduelle_chiliskukoricas_husospite.png

Ennek a pitének az elkészítése kicsit hosszabb időt vesz igénybe, de jól szerepel a magyar válogatott, érdemes egy kicsit több energiát fektetni a szurkoló-menübe is!

 

HOZZÁVALÓK

2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió

1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja

ELKÉSZÍTÉS

Apróra vágjuk a bacont, az újhagymát és lepirítjuk őket, majd egy kis vajjal dúsítva mellétesszük a darálthúst. Fűszerezzük szerecsendióval és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomszószt. Az így kapott egyveleget összeforgatjuk a chilis kukoricával, majd levesszük a tűzről és elkeverjük egy egész tojással. Tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk rozmaringlevelekkel, reszelt lime héjával, ráreszeljük a cheddar sajtot is. Lefedjük a levelestésztával, amit középen kissé bevagdosunk, majd lekenjük egy kevés tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.

Díszíthetjük zsályalevéllel vagy más zöldfűszerrel, amit előtte áztassunk be egy kis vízbe! 180 °C-on 20 percet sütjük. Jó étvágyat hozzá!

 

(x)promóció

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr878824876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.