A Két Cica Konyhája

Csicseriborsó lepény

2016.6.25. 07:00
Csicseriborsó lepény

bonduelle_csicseriborsoslepeny.jpg

 

HOZZÁVALÓK

 

1 doboz Bonduelle csicseriborsó
2 tojás
10 dkg liszt
fél kk. szódabikarbóna
kb. 1,5 dl víz
kis gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
só, bors


Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:
3 dl tejföl
kurkuma
őrölt római kömény

ELKÉSZÍTÉS

A lisztet összevegyítjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tojásokat, a préselt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót durvára aprítjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.

A serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és evőkanálnyi tésztakupacokat halmozunk bele, majd szétnyomjuk a kanál hátoldalával. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.

A tejfölt egy csipet sóval, római köménnyel és kurkumával kikeverjük, és mártogatósként kínáljuk a lepényekhez.

 

(x) promóció

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr238824868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.