A Két Cica Konyhája

Mennyei csokoládék

2016.8.11. 07:00
Mennyei csokoládék

A chocoMe idén is többszörös Academy of Chocolate Awards díjas lett Londonban

rf108_group_black_h.jpeg

Nemrégiben kóstoltam meg a chocoMe új termékcsaládját, és nem vagyok büszke rá, de amúgy Micimackósan zártam a projektet, "alaposan fenékig". Bár a jó csokoládé egyik fontos ismérve az, hogy nem kell belőle sokat enni, és nagyjából egy hétig ezzel is így történt: a délutáni kávé mellé kikészítettem magamnak minden fajtából egyet, és tényleg minden pillanatát élveztem, míg a kávészünet közben eszegettem. Aztán jött egy sokkszerű, stresszes nap, amikor nem akart semmi jó történni, és sajnos a kicsi, formás chocoMe dobozokat és annak tartalmát hívtam segítségül. Addig jártam rá, míg teljesen megnyugodtam, és a délután még átláthatatlan helyzet magától megoldódott - csak sajnos közben kiürültek a dobozok is... Mindenkinek csak ajánlani tudom (nemcsak ezért), a személyes sorrendem a következő:

- Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával 

- Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró 

- Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula 

- Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal 

A "kandírozott bergamot héj venezuelai étcsokoládéval bevonva" nem a kávéval, hanem egy finom Assam teával volt lenyűgöző.

voile_bergamot_group.jpeg

De nemcsak én "díjaztam" ezeket a csokoládékülönlegességeket, nálam sokkal szakavatottabb fórumon is sikeresen szerepeltek: 

A minőségi csokoládék, a felejthetetlen ízek megalkotásában hazai és nemzetközi szinten is élvonalbeli magyar cég, a chocoMe idén is győztes színekben tündökölt a rangos londoni Academy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) díjkiosztóján. A tavasszal megrendezett világversenyen a manufaktúra által jegyzett öt csokoládékülönlegesség is komoly elismerésben részesült. A chocoMe ikonikus Raffinée-jának családjából négy termék is megbabonázta a gasztro-szakértőkből álló szakmai zsűrit. A díjátadó Londonban zajlott július 8-án, ahol a chocoMe alapítója Mészáros Gábor személyesen vehette át a díjakat.

acadamyofchocsilver2016.jpg

A díjazott Raffinée termékek:

- Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont szicíliai mandula / ezüst

- Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / bronz

- Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / bronz

- Mogyorós-tejcsokoládéval és őrölt Etióp Harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyoró / bronz

A díjazott Raffinée-k ízkölteményei minden érzékszervet rabul ejtenek, de nincs ez másként az idén bevezetésre került chocoMe Voilé egyik újításával sem:

- Kandírozott bergamot héj venezuelai étcsokoládéval bevonva / bronz

Ennek, az eredetileg Valentin-napra megálmodott, kifinomult ízvilágnak a megteremtéséhez már egyenesen a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot héj szolgált alapjául – ehhez a venezuelai származású, nemes kakaóbabok keverékéből született étcsokoládé szegődött eszményi társként.

rf107_group_black_h.jpeg

A chocoMe termékek mögött rejlő szellemiség, a tökéletes csokoládék megalkotásának eszméje, teljes összhangban áll az Academy of Chocolate küldetésével. Mészáros Gábor, a cég vezetője és csokoládémestere – a Londoni Csokoládé Akadémia “lovagrendjének” tagjaihoz hasonlóan – körültekintően ügyel a legapróbb részletekre, ebből a hozzáállásból születnek azok a szofisztikáltságukban is érzéki chocoMe gasztroélmények, melyek az ünnepeket és a hétköznapokat egyaránt megédesítik és felejthetetlenné teszik. A versenyen a találati arány is pazar volt, a chocoMe által benevezett hét versengő terméke közül ötnek sikerült díjat nyernie. A jelenlegi díjakkal együtt összesen már 28 nemzetközi szakmai versenyen szerzett díjjal büszkélkedhet a márka.

_______________________________

Az Acedamy of Chocolate-ról

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal,

hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű

összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi elveknek. Tagjai

a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői évente szervezik meg a Acedamy of

Chocolate Awards csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze

tudásukat.

Az összes díjnyertes chocoMe csokoládé itt tekinthető és vásárolható meg:

http://store.chocome.hu/szakmai/index.php

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr318912898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.