A Két Cica Konyhája

Megjelent Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza: Itt a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018

2018.3.05. 16:22
Megjelent Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza: Itt a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018

Magyarország legjobb éttermei és street food helyei mellett idei újdonságként a cukrászdákat is listázták, de emellett többek között megtudhatjuk azt is, melyek a legjobb koktélbárok, újhullámos kávézók, hol a legjobb a szerviz, hol a legfinomabb a rántott hús.

 dg_borito_2018_csakcimlap.jpg

Aki szeretné tudni, mely Magyarország tíz legjobb étterme vagy csak keres egy megbízható forrást, amiből kiderül, hova, miért érdemes betérni, annak érdemes beszerezni a Dining Guide kiadványát. Február 22-től kapható országos terjesztésben a Dining Guide legújabb, éttermeket listázó kalauza, amely a TOP 100-as rangsoron kívül több mint 200 további étteremről szolgál információval. A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018 ismét tartalmazza majd a street food mellékletet, de listázza az ország cukrászdáit is. Hol ebédeljünk vasárnap? Hol van a legjobb vidéki étterem? Hol ehetnénk egy finom magyarosat? Hol tudnánk a hétvégén egy kiadósat reggelizni? Kiderül a fogyasztóvédelmi szerepet is betöltő kiadványból, mely az újságárusoknál vásárolható majd meg.

 

A Dining Guide továbbra is pusztán egy kérdésre szeretne választ adni: “Hol érdemes enni?”. Annak érdekében, hogy erre a nagyon egyszerűnek tűnő kérdésre a lehető legpontosabb és igazabb választ adják, az idei kalauz szerkesztésénél is a már jól bevált értékelési rendszert használták. Az éttermek többszöri meglátogatását követően szűkült folyamatosan a lista, a Dining Guide ugyanis, mely Magyarország immáron 14 éve legnívósabb étteremkalauza, nem érte be az egyszeri látogatás során szerzett tapasztalatokkal. Az év során többször is visszatértek az anonim tesztelők a legjobb éttermekbe, így néhány forduló után kezdett körvonalazódni, mely éttermek szerepelnek a TOP 20-ban.

 

A Dining Guide számára fontos a függetlenség, és a nemzetközi elvárásokat is figyelembe veszik, ennek megfelelően nemzetközileg elismert szakemberekkel is dolgoznak. Az előválogatást követően idén egy nemzetközileg is elismert, 3 Michelin-csillagos séf, a híres olaszországi Da Vittorio hotel, étterem és catering cég tulajdonos-séfje, Enrcio Cerea tesztelte le a legjobb éttermeket társával, a korábban Michelin igazgató Fausto Arrighivel karöltve. Ők ketten döntöttek végül arról, kinek ítéljék oda a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat.

 

A Dining Guide elsősorban azon szempont szerint értékeli az éttermeket, hogyan felelnek meg a tőlük elvárható szintnek. Fontos, hogy olyan éttermeket is a legjobbak közé soroltak idén, amelyek nem tekinthetők „klasszikus” csúcsétteremnek, mert progresszív étlappal, kötetlenebb stílusban és informálisabb szervizzel dolgoznak, ettől függetlenül azonban kétség kívül csúcskategóriásak. A kalauz tesztelői nem szerették volna, ha ezek miatt szűkebbre kell „szabni” a tíz legjobb étterem listáját, így idén 10+2 éttermet listáztak legjobb tíznek, és a további éttermi listában is külön szín jelzi majd, melyek ezek a helyek, ahova akkor térjünk be, ha nyitottak vagyunk egy valódi gasztronómiai.

 

A kalauzban az éttermek mellett a legjobb cukrászdák és a legjobb street food helyek is szerepelnek, és további hasznos toplisták csinálnak kedvet ahhoz, hogy 2018-ban minél több különleges gasztronómiai élményben legyen részünk. Megtudhatjuk, hol van a legjobb cukrászda, a legjobb reggelizőhely, melyik az év street food helye, hol a legjobb rántott hús, a legjobb vasárnapi ebéd, a legjobb Sunday brunch, a legjobb magyaros étterem, a legjobb családi étterem, a legjobb újhullámos kávézó, a legjobb koktélbár, a legjobb éttermi szerviz és a legjobb üzleti ebéd.

 

A Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018 február 22-től kapható országszerte az újságárusoknál.

 dg_borito_3d.JPG

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5013717456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.