A Két Cica Konyhája

Az isteni Pavlova

Az isteni Pavlova

yi5m0771.jpg

Sok régi, lefotózott receptem van, amit még nem publikáltam a blogon - egyszerűen azért, mert megfeledkeztem róluk. Általában akkor jutnak eszembe, ha valamelyik szezonális hozzávaló miatt újra elkészítem - mint most, ezt a Pavlova tortát, őszibarackkal. Próbáljátok ki ti is - sokkal egyszerűbb, mint amilyennek első látásra tűnik!

 

Elkészítés: 90 perc

Nehézség: 2

 

Hozzávalók (8 szelet):

6 tojásfehérje

1 csipet só

300 g porcukor

1 tk. málnaecet

1 tk étkezési keményítő

 

A díszítéshez:

100 g fehér csoki felolvasztva

150 g tejszínhab

300 g nektarin

150 g nádcukor

100 g vaj

½ dl barackpálinka

 

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjét elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett, hozzáadjuk a keményítőt, a cukrot és az ecetet.
  2. A gépet maximumra kapcsoljuk, és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes lesz.
  3. Egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére halmozzuk a habot, amiből egy 23 cm átmérőjű kört formázunk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd levesszük a hőmérsékletet 120 fokra, és így sütjük további 70 percig.
  5. A fehér csokit gőz fölött megolvasztjuk, és a kész torta tetejére kenjük.
  6. A gerezdekre vágott nektarint a cukorral összeolvasztott vajba keverjük, és két evőkanál vizet aláöntve darabos szószt főzünk belőle, amihez a végén hozzákeverjük az barackpálinkát.
  7. A torta tetejére nyomjuk a tejszínhabot, erre halmozzuk a barackos ragut tálalás előtt.

yi5m0867.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2013703294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.