A Két Cica Konyhája

Sütőtökös lencsesaláta

Sütőtökös lencsesaláta

mtva2.jpg

A legegyszerűbb őszi alapanyagokból - mint például a lencse és a sütőtök - egzotikus, száz-ízű salátát varázsolhatunk az asztalra: ha lencsefőzés helyett egy jó minőségű konzervet választunk, az elkészítés ideje 20 perc alatt lesz. Nekem ez az egyik őszi kedvencem, mindenképpen próbáljátok ki!

Elkészítés: 60 perc (lencsefőzéssel együtt)

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

200 g barna lencse

400 g sütőtök

5 szál újhagyma (250g)

1 csokor petrezselyemzöld

1 csokor korianderzöld

2 evőkanál olaj a sütéshez

1 babérlevél

1 teáskanál só

Az öntethez:

1 kávéskanál római kömény

1 kávéskanál őrölt fekete bors

½ kávéskanál ánizsmag

½ kávéskanál őrölt koriander

1 teáskanál méz

1 evőkanál citromlé

4 evőkanál mogyoróolaj

1 csipet só

Elkészítés:

  1. A lencsét előző este áztassuk be. Másnap szűrjük le, és hideg, sós vízben, a babérlevéllel megfőzzük, odafigyelve arra, hogy ne főzzük szét a szemeket.
  2. A sütőtököt vágjuk kockákra, és süssük meg az olajban.
  3. Keverjük össze az öntet hozzávalóit.
  4. A lencsét keverjük össze a sütőtök kockákkal, a vékonyra felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel, és locsoljuk meg az öntettel.
  5. Tálalás előtt fél órára tegyük be a hűtőbe, hogy egymásra találjanak az ízek.

 Ez a fogás a tavaly megjelent Négy Évszak receptjei c. szakácskönyvemben található.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3514307561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.