Ez még nem a Márton-napi menü elbeszélése, hanem egy múlt heti vacsora: időnként újra felfedezek egy-egy régi receptemet - ez is a tavaly megjelent, Négy évszak receptjei c. szakácskönyvemben szerepel. Ritkán készítek el többször egy ételt, de ez nemcsak megunhatatlan, hanem hihetetlenül egyszerű is, nem véletlen hát, hogy többször terítékre kerül.
Elkészítés: 60 perc
Nehézség: 2
Hozzávalók (4 adag):
600 g édesburgonya
300 g csirkemell filé
200 g érett mangó
100 g majonéz
1 teáskanál curry por
1 kis piros csilipaprika
1 lime
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt bors
1 evőkanál zöld korianderlevél
½ liter csirke alaplé
Elkészítés:
- A megmosott édesburgonyákat 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (20 perc).
- A csirkemellet az alaplében főzzük meg, majd rövid hűtés után vágjuk 1 cm-es kockákra. Aprítsuk fel a csilipaprikát és a mangót is.
- Egy tálban keverjük össze a majonézt, a curryt, a csilipaprikát, a sót, a borsot és a lime levét és reszelt héját, majd adjuk hozzá a csirke és a mangó darabokat.
- A kész édesburgonyákat vágjuk félbe, lazítsuk fel egy villával a belsejét, és halmozzuk rá az előkészített csirkesalátát. Frissen tálaljuk, megszórva a korianderrel.
Fotózás terén most lelkesebb vagyok a megszokottnál: tesztelek egy Canon EOS M50 gépet, amivel tényleg csodát lehet művelni. Ezek a képek természetes fénynél, borús időben készültek a konyhaablakban...