A Két Cica Konyhája

Sült batáta mangós csirkesalátával töltve

Sült batáta mangós csirkesalátával töltve

 img_9650_2.JPG

Ez még nem a Márton-napi menü elbeszélése, hanem egy múlt heti vacsora: időnként újra felfedezek egy-egy régi receptemet - ez is a tavaly megjelent, Négy évszak receptjei c. szakácskönyvemben szerepel. Ritkán készítek el többször egy ételt, de ez nemcsak megunhatatlan, hanem hihetetlenül egyszerű is, nem véletlen hát, hogy többször terítékre kerül.

Elkészítés: 60 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók (4 adag):

600 g édesburgonya

300 g csirkemell filé

200 g érett mangó

100 g majonéz

1 teáskanál curry por

1 kis piros csilipaprika

1 lime

1 teáskanál só

1 kávéskanál őrölt bors

1 evőkanál zöld korianderlevél

½ liter csirke alaplé

Elkészítés:

  1. A megmosott édesburgonyákat 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára (20 perc).
  2. A csirkemellet az alaplében főzzük meg, majd rövid hűtés után vágjuk 1 cm-es kockákra. Aprítsuk fel a csilipaprikát és a mangót is.
  3. Egy tálban keverjük össze a majonézt, a curryt, a csilipaprikát, a sót, a borsot és a lime levét és reszelt héját, majd adjuk hozzá a csirke és a mangó darabokat.
  4. A kész édesburgonyákat vágjuk félbe, lazítsuk fel egy villával a belsejét, és halmozzuk rá az előkészített csirkesalátát. Frissen tálaljuk, megszórva a korianderrel.

Fotózás terén most lelkesebb vagyok a megszokottnál: tesztelek egy Canon EOS M50 gépet, amivel tényleg csodát lehet művelni. Ezek a képek természetes fénynél, borús időben készültek a konyhaablakban...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4414362643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása