A Két Cica Konyhája

M.E. P. – Főzésre kész! (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek)

M.E. P. – Főzésre kész! (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek)

mip.jpg

Az Unilever Food Solutions a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára. Április 18-án jelent meg először a mostantól rendszeres időközönként összeállított séfportré kötet, a M.E. P. A Mise en place (Főzésre kész) című könyv: inspiráló tisztelgés a séftársadalom előtt, Ezt mutatták be megjelenése napján a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeknek. A könyvben szereplő séfek között volt például Kalla Kálmán, Rosenstein Tibor, Varju Viktor.

mep2.jpg

  • Az Unilever meghatározó szereplője a professzionális magyar gasztronómia piacának. A MEP pedig a magyar séfeknek készült, és róluk szól. Pillanatfelvétel a magyar gasztronómia jelenlegi állapotáról, mivel az egész országot lefedi a 43 séf portréja. Ezzel a könyvvel szeretnénk elismerésünket kifejezni azoknak, akik a mindennapokban alakítják a magyar gasztronómiát és vendéglátást. Hitvallásunknak megfelelően szeretnénk inspirálni őket, és segítségükre lenni abban, hogy igazán szeressék a szakmájukat – ezekkel a gondolatokkal kezdte a tájékoztatót Burján Csaba üzletág igazgató.

 mep1.jpg

Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions vezető séfje, Budapest

Segal Viktor, a Magyar Bocuse Akadémia tagja a receptek lektoraként szerzett benyomásait ismertette. Arról beszélt, hogy élmény volt együtt dolgozni a séfekkel ebben az úttörő kiadványban, ami összehozza a séftársadalmat.  Irigyli alkotóit, mert egyedülálló szabadságot kaptak a könyv készítésében.

A séfkönyv aktualitásáról szólva Könnyid László, a MSZÉSZ elnöke azt emelte ki, hogy nagy szükség van minden olyan fórumra, amelyik lehetőséget biztosít a szakmai kapcsolatoknak. Ehhez jól illő szó a „séftársadalom”, mert éppen az összetartozást erősíti.

A sümegprágai Vendégházából érkező Kalla Kálmán arról beszélt, hogy vidékre elvonulva sokszor csak a vendégeitől tudja meg, hogy ki hol van a szakmában. De a könyv által jobban meg tudja ismerni őket, látva azt, ki hogyan tálal, mik a kedvenc ételek. Szép összefoglaló a könyv.

Rosenstein Tibor, aki nem sokat mozdul ki a konyhájából, azt mondta, nagy élmény, hogy egy könyvben mindenki bemutathatja a saját stílusát, a régiók ízeit, így a séfek megismerik egymást és egymás munkáját. A szakmaszeretetre nagyon nagy szükség van ma is.

mep.jpg

 Háttér

A közel 200 oldalas kötetbe 43, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf portréját gyűjtötték össze. Gondolataikat a szakma jelenéről és jövőjéről, és kedvenc ételeiket.

A könyvnek nincs fogyasztói ára, nem kerül kereskedelmi forgalomba. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet.

A könyvben szereplő séfek:

Adamek Balázs, a Diófa étterem konyhafőnöke, Székesfehérvár

Alexovics Róbert, a Hotel Famulus konyhafőnöke, Győr

Bagdiné Kovács Ilona, a Grand Hotel Hungária konyhafőnöke, Budapest

Bai Tamás, a Hotel Karos Spa konyhafőnöke, Zalakaros

Bálint Ferenc, a Hunguest Hotel Forrás konyhafőnöke, Szeged

Bennó László, a Hotel President konyhafőnöke, Budapest

Bokor Péter, az M7 Bistro konyhafőnöke, Székesfehérvár

Borda Attila, a Spirit Hotel  Thermal Spa konyhafőnöke, Sárvár

Boros Gábor, a Hunyadi Gasztroműhely & BBQ konyhafőnöke, Budapest

Dóczi György, a Bridges Food Bár konyhafőnöke, Budapest

Endrédi Zsolt, az Art’otel konyhafőnöke, Budapest

Horváth Erzsébet, Park Inn By Radisson Hotel executive séf, Budapest

Horváth Szilveszter, a La Maréda Étterem és Bisztró konyhafőnöke, Győr

Huszár Tibor, a Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont konyhafőnöke, Baktalórántháza

Jahni László, a Kistücsök étterem konyhafőnöke, Balatonszemes

Jaksics József, a Radisson Blu Béke Hotel konyhafőnöke, Budapest

Kalas László, a Mákvirág étterem konyhafőnöke, Budapest

Kalla Kálmán, a Kalla Vendégház tulajdonosa, Sümegprága

Kovács Tibor, a Bambara Hotel konyhafőnöke, Felsőtárkány

Lánczos Sándor, a Diacell Kft. séfje, Pécs

Makk Norbert, a Bodri pincészet Optimus éttermének konyhafőnöke, Szekszárd

Marton Endre, az Alessio étterem konyhafőnöke, Budapest

Németh Károly, a Paulaner Sörház konyhafőnöke, Budapest

Németh László, a Hunguest Hotel Aqua Sol konyhafőnöke, Hajdúszoboszló

Pataki Zsolt, az Erdőspuszta Club Hotel Fenyves Vendéglő konyhafőnöke, Debrecen

Ratku János, a Leroy Cafe konyhafőnöke, Debrecen

Rosenstein Tibor, a Rosenstein Vendéglő tulajdonosa, konyhafőnöke

Rosenstein Róbert, a Rosenstein vendéglő vendéglőse

Sendula Péter, a Hotel Europa Fit konyhafőnöke, Hévíz

Sepsi Balázs, az Apacuka étterem délelőtti konyhafőnöke, Budapest

Szabó Csaba, a Hotel Yacht konyhafőnöke, Siófok

Szikora Péter, az Unilever Food Solutions közétkeztetési fejlesztő séfje, Budapest

Tóth Balázs, a VakVarjú Pest étterem konyhafőnöke, Budapest

Tóth Zoltán, a Danubius Hotel Hélia konyhafőnöke, Budapest

Tóthné Matil Alexa, a Batthyány Kastélyszálló és Kúria konyhafőnöke, Zalacsány

Vajda Csaba, a Takler kúria konyhafőnöke, Szekszárd

Ványi László, a Thermál Hotel Visegrád konyhafőnöke, Visegrád

Varga Gergely, a Károlyi Kastély Hotel és Étterem konyhafőnöke, Fehérvárcsurgó

Varju Viktor, a Bock Bisztró konyhafőnöke, Budapest

Várszegi Zsolt, az Unilever Food Solutions vezető séfje, Budapest

Vomberg Frigyes séf, Budapest

Zsidákovits Richárd, a Like:) Bistro konyhafőnöke, Törökbálint

Zsilovics Zoltán, a Novotel hotel konyhafőnöke, Székesfehérvár

mep3.jpg

Kállai Márton fotós

A könyvet Szikora Katalin írta és szerkesztette, Kállai Márton fényképezte. Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária pedig a grafikus-tervező.

Nyomdai kivitelezője a Gelbert ECO Print Kft.  3500 példányban jelent meg 2018. április 18-án.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3614368003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.