A Két Cica Konyhája

THE TEA PARTY - A Tea Napja

2018.11.19. 21:42
THE TEA PARTY - A Tea Napja

teanapja_face_v3.jpg

Az ünnepek előtt ismét teaillat az Erzsébet téren

November 25-én szerveződik második A Tea Napja esemény, melynek ismét az Erzsébet téri Akvárium Klub ad otthont. Az egész napos rendezvény célja, hogy a hazai fogyasztókkal és a szakma szélesebb körével megismertessék a már itthon is elérhető csúcsminőségű teákat, s azok forgalmazóit. Újabb partnerek is, csatlakoztak az év elején indult rendezvénysorozathoz, s az ünnepek előtt megint alkalom nyílik a világ legjobb termőhelyeiről származó kínai, japán, nepáli, ceyloni és indiai teák felfedezésére, s korlátlan kóstolgatására a belépő árában.   
tea_gifts.JPG

Bár a világ egyik legkeresettebb és legizgalmasabb árucikke a tea, a fogyasztók többségéhez az alacsonyabb minőségű, filteres tömegtermékek jutnak el, pedig van miből választani típusok és származási helyek alapján már itthon is. Pár ismert, magas színvonalú kereskedelmi márka mellett olyan kereskedők és teaházak is megjelennek a vasárnapi programon, akik közvetlenül Ázsiából vásárolják meg készleteiket.

A kiállítók bemutatják a tea rendkívül sokszínű és ízgazdag világát, valamint azt, milyen különbségek vannak minőségben, feldolgozásban és fogyasztási szokásokban egyaránt.

Vasárnap délelőtt tizenegy órától este hétig rengeteget lehet tanulni is a teákról, hiszen a kiállítói standok mellett számos előadással, s bemutatókkal is készülnek a szervezők.

tea_service.jpg

Szó lesz a termőterület jelentőségéről, a tea kémiájáról és szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásairól, lesz japán teaművészeti bemutató, megismerhetjük az ősi puer teák világát, hallhatunk arról, milyen kalandos módon szerveződnek utazások és kapcsolatépítések azért, hogy a legjobb teák jussanak el hazánkba is, és megismerhetjük a nemrég indult Magyar Teaprojektet.   
tea_tasting.JPG

A standokon is izgalmas programokra számíthatunk a professzionális matcha készítéstől kezdve a tai chi bemutatón át a tea+csokoládékóstolásig. Az angol stílusú teázás kedvelőit is nagyszerű teák és teás készletek, kiegészítők fogadják, s A Tea Napja igazán megfelelő helyszín az ünnepi ajándékok megvásárlására is.  

Magyarországon is egyre több a teaínyenc, de A Tea Napja mindazok számára különleges eseménynek lehet, akik a borok, a kávék vagy a gasztronómia iránti érdeklődésük mellett most nyitnának a teák kifinomult, ízgazdag világa felé. Egész napos kóstolgatással, tanulással és vásárlással egybekötve, csupán két csésze tea áráért!

PROGRAMOK

12:00 - 13:00 Hogyan teremtjük meg a kapcsolatot a teáink készítői és a tea szerelmesei között - Utazásaink története
Előadó: Nagy Balázs - Teavolution Tea Room&Shop

13:00 - 14:00 Teamester és terroir - mit mutatnak meg az egyes teatípusok, mi a tea "filozófiája"

Előadó: Nemes Gábor - 1000Tea

14:00 - 15:00 A tea kémiája - miért s hogyan hat a tea a szervezetünkre
Előadó: Tardy Tamás - Levél Teaház

15:00 - 16:00 Chado, a japán teaművészet - kóstolóval egybekötött előadás
Előadó: Rajzó-Kontor Kornélia - Magyarországi Japán Tea Egyesület

16:00 - 17:00 Az ősi tea - bevezetés a kínai sheng puerek világába
Előadó: Tálos Gábor – ZHAO ZHOU vad teái

17:00 - 18:00 Magyar Teaprojekt
Előadó: Varga Marianna - teanagykövet, a projekt hazai vezetője

KIÁLLÍTÓK

1000 Tea

Big Ben Teaház - D&B

Darlington

Demmers Teahouse

Dilmah Tea

Levél Teaház

Or Tea?

Magyar Teaprojekt

Teavolution Tea Room&Shop

ZHAO ZHOU vad teái

Ye Tealeaves

Helyszín:

Akvárium Klub – Erzsébet tér    November 25., vasárnap 11:00-19:00

További részletek az esemény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/events/331634114266953/

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr7814382068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.