A Két Cica Konyhája

Csatlós Csilla: Kiégés helyett - Egy coach mesél

Csatlós Csilla: Kiégés helyett - Egy coach mesél

Csatlós Csillát a bázakerettyei Bonne Chance szálloda és étterem tulajdonosaként ismertem meg, mely az egyik "szívemcsücske" hely az országban, ahol tudok, írok róluk. Csilla akkor emellett egy pénzügyi vállalkozást vezetett, interim menedzserként dolgozott, fontos feladatokat vállalt állatvédőként, nagy szívvel fejlesztette, segítette azt a határszéli faluközösséget, ahol családjával az életüket élik. A tenni és segíteni akarás vitte a coach képzésre, ahol alig kapta meg az oklevelét, már saját módszerrel kezdte meg a munkát. Hatékonyságának egyik ékes bizonyítéka ez a könyv is, mely önmagában terápiás értékű, és mindenkinek szeretettel ajánlom:

kieges_helyett_3d.jpg

Csatlós Csilla executive coach egyike annak azoknak hazai szakembernek, akik az International Coach Federation nemzetközi  ACC minősítésével rendelkeznek. Ennél ugyan jóval többen hirdetnek szolgáltatásokat “coaching” elnevezéssel - hiszen a terület egyre fontosabb nemcsak a cégek, hanem a munkavállalók körében is -, és talán nem is optikai csalódás, ha úgy tűnik, ma már boldog-boldogtalan coach. De vajon ki tudja ezt igazán jól csinálni és milyen képességek szükségesek a hatékony coachinghoz?

csatloscsilla_portre.jpg

Erre volt kíváncsi Csatlós Csilla is, amikor beváltotta önmagának tett ígéretét, amely szerint negyvenöt éves kora után csak azt csinálja, amit igazán szeret és akar. Ez pedig a coaching. A hosszú tanulási folyamat és az állandó továbbképzések mellett másfél évtizedes felsővezetői tapasztalat van a háta mögött, amelynek során elég alaposan megismerte a vállalatok működését, hiszen saját vállalkozásainak vezetése mellett számos esetben interim menedzserként hozott vissza cégeket az üzleti vérkeringésbe a csőd közeléből.
A krízis, a válság és a kiégés lett a szakterülete.

Mindeközben a bázakerettyei Bonne Chance étterem és hotel tulajdonosa is, így magától értetődött, hogy kombinálva a két területet, ügyfeleit a zalai zöldbe, egész pontosan Muraföldére invitálja, kifejlesztve ezzel egyik legizgalmasabb módszerét, a detox coaching-ot.  Ez egy offline nap, amikor fizikalilag és lelkileg is kimozdul az ügyfél az állandóságból, a megoldatlan helyzetek gyűrűjéből.

Szakmai fórumokon szinte berobbant a blogján közzétett A kiégett séf című bejegyzése, amire azóta is hivatkoznak, mint a vendéglátás iparág egyik legaktuálisabb témájára.

Erről és még több tucat valódi esetről szól a Kiégés helyett, benne csúcsvezetők, cégtulajdonosok, állatmentők, baristák és bankárok, mert a kiégés esélye bárkinél megvan.

A könyv megrendelhető: https://csatloscsilla.hu/shop/

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr4014560228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.