A Két Cica Konyhája

MAG – Modern Alap Gasztronómia

MAG – Modern Alap Gasztronómia

hbph8323.jpg

MAG – Modern Alap Gasztronómia 

A magyar vendéglátás origója a képzés. Ez az a felismerés, amelyet lassan két évtizede folyamatosan a szőnyeg alá söprünk, holott a magyar gasztroforradalom tökéletesen megmutatta: a jelenlegi oktatási modellben azok tudnak csak érvényesülni, akik az elavult tananyagoknál többet, mást kaptak. Ezek a kevesek látványos sikereket érnek el, miközben a magyar gasztronómia jelentős részében semmilyen változás nem történik.

Az oktatás reformjához szemléletváltásra van szükség, amelynek tökéletes alapja lehet a most megjelent MAG könyv. A könyv szerzői ugyanis a szocialista hiánygazdálkodásra adaptált tankönyvek helyett, egy jól használható, a konyhai technológiák felöl közelítő, egymáshoz illeszthető, egymásra épülő modulokból álló könyvet írtak, szerkesztettek.

A Modern Alap Gasztronómiát a szerzői (Kocsonya Kálmán, Vomberg Frigyes, Illés Vince Levente) és a kiadó a modern konyhát részleteiben, alaposan, újszerű szempontok, a recept alapú fókusz helyett, az ételkészítési technológiákat bemutató, inspiráló alapműnek szánta. A MAG célja az ételkészítés szakmai alapjainak bemutatása, formabontó megközelítésben. Útmuta­tókkal segíti mind a szakoktatók munkáját, mind pedig azokét, akik a szakács szakma elsajátítására vállalkoznak. Ezen felül a MAG - egyedülálló módon - az éttermi cukrászat tanait is magában foglalja.

A könyv messze túllép a fizikai kötöttségeken, hiszen a fejezetek végén található QR kódokon keresztül a témához kapcsolódó képek, fázisfotók és videóanyagok is elérhetők, amelyek még teljesebbé teszik az adott fejezethez kapcsolódó tananyagot, és tovább mélyítik az ismereteket.

A könyv elérhető a Libri boltjaiban, illetve megrendelhető közvetlenül a kiadótól, az www.okjszakkonyv.hu oldalon keresztül.A könyvről további információ a www.magonline.hu oldalon található.

(A bejegyzés a kiadó által küldött sajtóanyag alapján készült.)

 boritokep_jpg.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1414643052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.