A Két Cica Konyhája

A fagylaltozás élménye - egy délután a Fény utcai Augusztnál

A fagylaltozás élménye - egy délután a Fény utcai Augusztnál

mil_6271.jpg

A Fény utcai Auguszt Cukrászda 2020-as fagylaltkínálatának „különlegessége”, hogy minőségében soha nem változik, és az alap kínálat is állandó. „Titkuk" nem a bizarr fagylaltkreációkban, hanem a klasszikusok tökéletes elkészítésében rejlik - náluk a csokifagylalt Valhrona NYANGBO 68% csokoládéból, a vanília madagaszkári vaníliából, a gyümölcsfagylaltok igazi, friss, hazai gyümölcsből, a citromfagyi és a limonádék syracusai vagy mentoni citromból készülnek. Ugyanez a minőség jellemzi a többi összetevőt: a tej, a tejszín, a joghurt vagy a tojás eredetére és minőségére is hasonló figyelmet fordítanak. Mint Auguszt József és Ibolya egybehangzóan állítja: adalékanyag mentesen dolgozni fáradságosabb és költségesebb, de megéri!

mil_6446.jpg

Az Augusztnál a fagylaltkészítés is 150 éves múltra tekint vissza, és fontos törekvésük, hogy az utcai tölcséres megoldástól elvonatkoztatva exkluzív élmény formájában adják tovább a fagylaltozás kultúráját.

Kínálatukban ezért olyan minimalista kelyhek szerepelnek, melyek egy kerti hűsölés során magasabb szintre emelik a hűsítő finomság élvezetét.

Előzetes bejelentkezés alapján kérhetünk az éttermekből már jól ismert degusztációs menüt, melyet az asztalra készített gyümölcstállal, limonádéval, rózsavizes frissítővel egészítenek ki – egy nyári születésnap, vagy egy délutáni beszélgetés a barátokkal ebben a környezetben felejthetetlenné teszi a találkozást.

 

A kínálat legfontosabb elemei:

mil_6258.jpg

Gül Baba rózsája - rózsaparfé, pisztáciás künefe

mil_6300.jpg

 

Eperfagylalt – hazai termésű, friss eperből

mil_6324.jpg

Csokoládéfagylalt mogyorós brownie-val és csokoládészósszal

mil_6358.jpg

Ibolya kedvence - espresso és egy gombóc vaníliafagylalt

mil_6382.jpg

Peche melba - vaníliafagylalt őszibarackraguval és narancslikőrrel

mil_6371.jpg

Csokoládéfagylalt - 68 %-os dűlőszelektált Vahlrona NYANGBO csokoládéból

mil_6402.jpg

Citromfagylalt syracusai vagy mentoni biocitromból
mil_6427.jpg

Joghurtos eper, meggy, málna és áfonya

mil_6454.jpg

 

A legjobb minőségű görög joghurt, friss idénygyümölccsel, igény szerint egy kis mézzel

mil_6466.jpg

 

Mangó-citrom kehely

mil_6277.jpg

 

Rizsfagylalt, Auguszt Elemér eredeti receptje alapján

mil_6291.jpg 

Vaníliafagyi, madagaszkári vaníliából

mil_6481.jpg

 

És az elmaradhatatlan jegeskávé...

 

(Fotók: Tóth Milán)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3715980000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.