A Két Cica Konyhája

Megjelent a Szigetköz-Csallóköz Gasztrotérkép!

Megjelent a Szigetköz-Csallóköz Gasztrotérkép!

20240225_082651_resized.jpg

Ételek és történetek a Szigetköz és a Csallóköz vidékéről

2023 tavaszán kaptam a megtisztelő felkérést a győri Széchenyi István Egyetemtől, hogy vegyek részt egy, a Szigetköz és a Csallóköz gasztronómiáját bemutató kiadvány készítésében, mely a receptek mellett egy térképet is ...

Tovább

Nyári ízek és lazulás a Kopaszi-öböl partján

Nyári ízek és lazulás a Kopaszi-öböl partján

terasz.jpg

A Zazie és az éttermet irányító séf, Bíró Dániel az étterem koncepcióját a kortárs magyar konyhára alapozta. Fél évvel a nyitás után a nyári étlap hangsúlyait - a magyar gasztronómiai értékek ápolása mellett - a fúziós elemekkel tarkított nemzetközi konyha irányába tolta el.

...

Tovább

Eggs Benedict és shakshuka

Eggs Benedict és shakshuka

benedict_szelekcio1.jpg

Mindkettő nagy kedvenc a maga kategóriájában, de még soha nem jutott eszembe párosítani őket - pedig milyen szuper a végeredmény!

Nemrégiben a Centrál Grand Café tavaszi-nyári étlapjának bemutatása/kóstolása során került a tányéromra a kedvelt reggeli fogás, az Eggs Benedict 6 kortárs ...

Tovább

Te miben szoktál ÁLLNI?

Te miben szoktál ÁLLNI?

Ezt a kérdést nyilván nem a huszonéves nők teszik fel egymásnak - bár manapság olyan nagy szabadság nyílt a lábbeliviselés terén, hogy talán nekik nem is okoz majd ekkora gondot később ez a probléma, mint nekünk, a tűsarkakon szocializálódott generációknak.

img_20190401_204506_450_1.jpg

Mert húsz éve még nem volt ...

Tovább
süti beállítások módosítása