A Két Cica Konyhája

Szupertrendi karamellkrémes mogyorótorta

2010.11.19. 07:20
Szupertrendi karamellkrémes mogyorótorta
Nem elég a belbecs – ezúttal a külcsínre került a hangsúly. Nem cukrásztanfolyamon jártam, hanem segítség érkezett Torta Dorka személyében, aki egy napra beköltözött a konyhámba, mely így egy festőműteremhez vált hasonlóvá. Mikor végzett, nem ismertem rá a tortáimra - remélem, a divatrajongók viszont első ránézésre felismerik bennük az idei őszi-téli szezon trendjeit, követik öt héten keresztül itt, a blogon a trendtortákat, a tortarajongók pedig elkészítik őket, és mindenki játszik a hozzá kapcsolódó nyereményakcióban.
 

 
Karamellkrémes mogyorótorta
 
Tészta:
7 egész tojás
14 dkg cukor
10 dkg darált mogyoró
2 kanál liszt
1/1 kk. sütőpor
 
Először szétválasztjuk tojásokat: a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a lisztet és a sütőport, majd alákeverjük a tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, egyenletes tűzön, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. A sütőt az első 10 percben nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik.
 
Karamellkrém:
20 dkg cukor
3 dl tej
3 kanál rétesliszt
15 dkg vaj
vanília kivonat
 
A cukrot karamellizáljuk, és felengedjük a tejjel. Mikor a karamell teljesen elolvadt, óvatosan hozzáadjuk a lisztet ügyelve, hogy csomómentes maradjon. Folytonos keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik, akkor beletesszük a vanília kivonatot és a vajat. Ha kihűlt, megtöltjük vele a mogyorós tésztát.
 
 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr692458608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.11.19. 08:12:27

és a marcipánbevonat meg a golyócskák?? ezek a masszák készen vehetők így színezve?

ragi 2010.11.19. 15:55:47

mintha a recept második fele lemaradt volna...

momoncs · http://www.bahnhofclub.com 2010.11.20. 01:30:12

Azta, dejólnézki! Én is kérek! :)
süti beállítások módosítása