Bár az elmúlt tíz évben, a magyar borkultúra feléledésének folyamatában én is értő fogyasztóvá váltam, az e téren szerzett valódi tudásom egy műkedvelő szintjén maradt. Mivel azonban magam is szeretnék e téren fejlődni, és ezt valamilyen módon továbbadni, az ételeimhez való italajánláshoz szakértők segítségét kértem, akiket ezúton szeretnék nektek bemutatni:
Iványi Bianca borajánló, bortanácsadó, tudósító és ízlelgető – polgári állását tekintve művészeti szakértő
Pár éve csöppent életembe a borszerelem: azóta összeszoktunk, összeértünk, ám viszonyunk szenvedélye és hőfoka nemhogy csökkent volna (egy friss ropogós fehérnél vagy pincehideg hordómintánál is csak fizikálisan), sőt! Bortúrákon, fesztiválokon, vacsorákon és minden más boros eseményen, akár a legintimebb családi és baráti, vagy (borrajzom vázolásához is ihletet adó), mindennapos self-made kóstolásnál tárul, bontakozik ki számomra e hihetetlen tág és színes, ízes világ. A kezdetek: egy Takler-kóstoló, WSET-alap- és középfokú tanfolyam és Az ihatóbb Magyarországért tevékeny művészeti szakértés már a jelent és a jövőt sejtetik, művészeti képzettségem és hivatásom pedig a bor és művészet házasítását, bár még csak kóstolgatjuk egymást...