A Két Cica Konyhája

Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves

Tárkonyos savanyúkáposzta-krémleves

 

 

 

A szürke, undok, végigdolgozott napok után nagyobb szükségem van egy tányér forró levesre, mint bármikor. Mostanában a krémlevesekre kattantam rá - mindig is szerettem őket, mert változatosan lehet fűszerezni, és mindenféle krutonokat, pirítósokat gyártani hozzá. Az sem ritka nálam, ha egy "rendes" leves másnap leturmixolva és újrafűszerezve ily módon átlényegül. A mai menüért lehet, hogy csak én rajongok: a savanyú káposzta elég megosztó étel, nem mindenki szereti, de aki szereti, az nagyon.

 

Hozzávalók:

1/2 kg savanyú káposzta

3 közepes krumpli

1 fej vöröshagyma

1 petrezselyem gyökér

1 nagyobb sárgarépa

só, frissen őrölt fekete bors, pirospaprika

köménymag, babérlevél, tárkony

3 ek. olaj

 

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, megpirítjuk benne a köménymagot és a pirospaprikát. Beletesszük savanyúkáposztát (levével együtt) és a feldarabolt zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön pároljuk, míg minden zöldség levet enged. Akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és beletesszük a babérlevelet, majd puhára főzzük. Mikor elkészült, merülőmixerrel pépesítjük, tejföllel és tárkonnyal tálaljuk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr422590972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása