A Két Cica Konyhája

Sáfrányos csirkekrémleves harisszával

Sáfrányos csirkekrémleves harisszával

 

A "csirkekrémleves" elnevezéssel először egy zacskós, instant leves csomagolásán találkoztam, és mélyen megütköztem rajta: elképzeltem a nagyüzemi csirkepépesítést, majd a folyamatot, melynek eredményeképpen a termék por formájában egy fóliatasakba kerül, hogy aztán egy bögrében, forró vízzel felöntve fejezze be dicstelen pályafutását. Így leírva sem túl bizalomgerjesztő, pedig nem is cizelláltam a képet a csirkegyár leírásával...

Nos, nemrégiben egy Angliából hazatelepült barátnőm kínált meg egy zöldséges almalevessel, amibe csirkemellkockákat tett - ezt próbáltam reprodukálni, csökkentve az alma mennyiségét (és édességét) a zöldségek javára. Végül azért turmixoltam össze, hogy a csirkehús íze nagyobb hangsúlyt kapjon. Csípős paradicsom harisszával nyerte el a tökéletes ízharmóniát.

 

Hozzávalók:

1 db csontos csirkemell

2 petrezselyemgyökér

2 közepes krumpli

1 fej vöröshagyma

1 sárgarépa

1 nagyobb alma

só, bors, sáfrány

1 l csirke alaplé

1,5 dl tejszín

 

A csirkemellet a sóval és zöldségekkel puhára főzzük annyi vízben, amennyi épp ellepi. A csirkemellet kivesszük, a húst leszedjük a csontról és visszatesszük a levesbe. Leturmixoljuk, beletesszük a borsot és a sáfrányt, felengedjük a csirke alaplével, és újra felforraljuk. Belekeverjük a tejszínt, és csípős paradicsomharisszával tálaljuk. Kínálhatunk hozzá fűszervajas bagettet, vagy pirított kenyérkockákat is.

A harissza (csípős sültparadicsom-szósz) receptjét a következő linken találjátok:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/15/a_nyar_es_a_tel_talalkozasa_a_tanyeromon

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/24/bagett_fokhagymas_petrezselymes_fuszervajjal_sutve

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr582610115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása