Az állati formákat megmutató ételek a civilizált étkezés kellékeinek (kés, villa) mellőzésére ösztönöznek. Akkor jöttem rá, hogy mennyire ki tud belőlem törni az ősember, mikor több évi vegetáriánus életmód után valaki úgy feldühített, hogy nem láttam más megoldást: két kézzel, marcangolva megettem egy egész grillcsirkét. Eszembe sem jutott a sok jó tanács, miszerint vigyázzak a húsevésre való visszaszokással, mert majd borzasztó rosszul leszek: felfaltam, mert muszáj volt. A végén vártam azért az előre jelzett tüneteket, de meglepve tapasztaltam magamon az ellenkezőjét: én évek óta nem voltam ilyen jól. Attól a naptól kezdve újra húsevő lettem, és (bár kizárólag a baromfit eszem meg felismerhető formájában, és olyan állatot soha, akivel egyébként barátkoznék) kifejezetten kedvelem a „kétkezi” megoldásokat, pl. a csirkecombot lerágcsálni, lehetőleg kettesével.
Hozzávalók:
- 1 dl szójaszósz
- 2 ek. méz
- 2 ek. olaj
- 1 dl. édes fehérbor (Tokaji)
- 6 db csirke alsócomb
A szósz hozzávalóit összekeverjük, és a besózott csirkecombokra öntjük, és alaposan beleforgatjuk. Egy órára a hűtőbe tesszük, majd átöntve egy sütőedénybe, sütőben ropogósra sütjük.