Bár a meteorológusok előrejelzései alapján az időjárás végre megkönyörül rajtunk, még várnunk kell a friss zöldségekre a piacok standjain. Addig is készítettem egy összeállítást azokból a levesekből, melyek a rendelkezésre álló alapanyagokból is könnyen elkészíthetők, és a kora tavaszi estéken még jó esik elfogyasztani őket - természetesen nem az elmúlt hetekben közzétett receptekből, hanem a régiekből válogattam elsősorban. Elnézést kérek az elkötelezett húsevőktől - az előttünk álló negyven napban legfeljebb néhány halétellel fogok előállni, így a melengető levesek is zöldség alapúak.
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/12/15/aszaltszilva_leves_vorosborral_es_porkolt_dioval
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/10/29/feherboros_erdei_gombaleves_szarvasgombaolajjal
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/11/01/minden_szentnek_a_maga_toklampasa
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/11/25/sargarepas_lencsekremleves_joghurttal
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/01/04/tejszines_brokkolikremleves_piritott_mandulaval_1
http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/12/08/forro_zoldseges_sajtleves