A Két Cica Konyhája

Orosz káposztaleves almával

Orosz káposztaleves almával

 

 

Az elmúlt hétvégén orosz főzőkurzusra szerettem volna menni, de sajnos nem sikerült, így most itthon próbálkoztam egy orosz levessel. Klasszikus scsínek nem akartam nekiállni – nagyböjt alatt nem akarok marhaszeggyel bajlódni, de így is egy finom, és főleg idényjellegű leves született. Mert ne feledjük: hiába tavaszodunk ki lélekben, ha a medvehagymán kívül semmi nem terem meg a környezetünkben. A piac képe persze mást mutat, de jobb nem belegondolni, hogy került ide a márciusi eper…
 
Hozzávalók:
-          2 ek. olaj
-          3 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
-          2 fehérrépa felkarikázva
-          2 nagy burgonya kockákra vágva
-          1 kis fej felszeletelt lilakáposzta
-          ½ fej felszeletelt fehér káposzta
-          1,5 l. víz (vagy csirke-, esetleg zöldségalaplé)
-          4 babérlevél
-          2 alma meghámozva, gerezdekre vágva
-          1 cs. friss kapor
-          1 tejföl
-          só, bors (én egészet használtam, 6-7 szemet)
 
Az olajban megpároljuk a hagymát, majd hozzáadva a fehérrépát és a krumplit, pirítsuk 5 percig. Akkor tegyük bele a kétféle káposztát, és öntsük fel vízzel. Tegyük bele a sót, a babérlevelet és az egész borsot, és együtt forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük kb. fél óráig, míg a káposzta megpuhul. Akkor adjuk hozzá az almát, és főzzük együtt néhány percig. A kaprot és a tejfölt a tűzről levéve keverjük hozzá, és lefedve hagyjuk állni legalább fél óráig fogyasztás előtt. (Az oroszok a klasszikus káposztalevest általában másnap eszik meg – de ez egy „light” változat, hús nélkül.)
 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr862746314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása