A Két Cica Konyhája

Puncsdesszert aszalt szilvával és Unicummal

Puncsdesszert aszalt szilvával és Unicummal

 

A blog rendszeres olvasói talán emlékeznek februári látogatásomra az Unicum készítés fellegvárában: ennek első eredménye egy Unicumos mini csokitorta lett, melynek receptjét azóta is sokat letöltötték. Már a látogatás és a kóstolás során ébredtek ízasszociációim a likőr és az aszaltszilva párosításával kapcsolatban, és még aznap este beáztattam egy adagot, amit azóta magában, vagy fagyival eszegettem. Most, húsvét előtt találtam ki ezt a desszertet, ami puncsgolyónak indult, majd (az aszalt szilva formáját követve) inkább tojásdad alakot öltött. Minden összatevő: a szilva, a massza és a csokimáz is tartalmaz Unicumot, mégis olyan selymesen édes az egész - érdemes kipróbálni, és nemcsak elkötelezett Unicum fogyasztóknak ajánlom!

 

Hozzávalók:

- 250 g darált zabpelyhes keksz

- 100 g fekete csokoládé

- 50 g vaj

- 15 db puha aszalt szilva

- 3 evőkanál szilvalekvár

- kb. 1 dl Unicum

 

Az aszalt szilvákat zárható dobozban egy éjszakára beáztatjuk Unicumba (amit nem szív magába a gyümölcs, használhatjuk a kekszmasszához). A kekszet ledaráljuk, és összekeverjük a szilvalekvárral, hogy formázható masszát kapjunk. Ehhez is adunk egy levés likőrt, de tényleg csak 1 cl-nyit. A csokoládét a vajjal gőz felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd ebbe is teszünk egy pici Unicumot.

A szilvákat beburkoljuk a kekszmasszával, formázzuk és egy órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon. Ezután mártjuk a csokimázba, és szintén a hűtőbe téve megvárjuk, míg megszilárdul. Másnap igazán isteni!

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr412855762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muffinmaffia 2011.05.01. 23:53:10

Hmmm...nagyon finomnak tűnik! Így este felé pláne!
süti beállítások módosítása