A Két Cica Konyhája

Citromos túrókrémtorta eperrel

2011.5.04. 09:00
Citromos túrókrémtorta eperrel

 

A hagyományos angol "gyümölcskosár" receptje alapján készült tavaszi süti citrusos alapokkal és friss eperrel. Eredetileg a klasszikus változatot terveztem be a vasárnapi menübe, de szombaton a piacról egy komolyabb eperszállítmánnyal érkeztem haza, így a befőttek és aszalt gyümölcsök, fűszerek elveszítették létjogosultságukat - igazi üdítő desszert vált belőle.

 

Hozzávalók:

 

A tésztához

- 175 g liszt

- 80 g vaj

- 1 tojás sárgája

- 2 evőkanál porcukor

- 1 citrom reszelt héja

 

A töltelékhez

- 20 g olvasztott vaj

- 50 g porcukor

- 1 tojás

- 175 g túró

- 2 evőkanál tejszín

- 1 citrom reszelt héja

- Fél citrom leve

- 10 szem friss eper

 

A lisztet morzsoljuk össze a vajjal, majd keverjük bele a tojássárgáját, a cukrot és a citromhéjat, végül annyi hideg vizet, hogy szilárd tésztát kapjunk. Csomagoljuk be fóliába, és fél óráig pihentessük a hűtőben. Ezt követően nyújtsuk ki, és simítsuk bele a sütőformába. A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A töltelék elkészítéséhez keverjük össze az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a túrót, a tejszínt, a citrom héját és a levet. Öntsük a sütőformába rakott tésztára, díszítsük félbevágott eperszemekkel és süssük 30-35 percig.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr182876198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müller őrmester 2011.05.05. 08:25:25

Nem vagyok egy Móricka, de nem lehetett volna másképp felvágni az az epret ?
süti beállítások módosítása