Ez a rétes a múlt szerdán készült: benne zöld, körülötte fehérspárgából. Ennek nem volt különösebb oka: mindkét fajtából volt egy-egy csomaggal otthon. Müllner Dóra felhívott aznap a Rádió Q-ból, hogy A kondér becsülete adásában beszélgessünk egy kicsit a spárgaszezon örömeiről - miután elmondtam, mit főztem aznap, az első kérdése a következő volt: "Ugye a tésztát nem magad készíted?". Akkor éppen saját készítésűt használtam, de nem frissen: egyszerre szoktam készíteni 6 adagot, és sütőpapírra feltekerve a mélyhűtőbe teszem. Időhiányosabb időszakokban viszont nem csinálok problémát abból, ha a szupermarketben szerzem be ezt a hozzávalót. A beszélgetés után elgondolkodtam ezen, és úgy döntöttem, mindenképpen megírom: szerintem fontosabb a rétes, ami a tányérra kerül, mint az, hogy legyen friss levelestészta otthon.
A spárgáról pedig annyit: én nagyon szeretem az ízét, ezért mindig ügyelek az enyhe fűszerezésre, hogy a hozzávalók ne elnyomják, hanem kiemeljék azt. Ez a recept a szezon végéig biztosan "étlapon" marad nálunk, mert nagyon kellemes és gyors hétköznapi vacsorának bizonyult.
A receptet a Dining Guide-on találjátok: http://www.diningguide.hu/recept/etterem-informacio-6031