A Két Cica Konyhája

Bíborszín meggyleves

Bíborszín meggyleves

 

A hagyományos gyümölcslevesekkel az a probléma, hogy minél inkább leves, annál kevésbé gyümölcs, és fordítva. Ráadásul készítés közben mindig az óvodában megutált, döglött rózsaszín, csomósra habart meggykompót íze lebeg a számban: na, ezt nem szeretném soha reprodukálni.Ha pedig végre sikerül egy jóízű összeállítást kitalálni, felmerül a kérdés: hidegen vagy melegen? Én melegen, de ezzel mások másképp vannak, ezért kellett egy olyan megoldás, ami így is, úgy is fogyasztható. Íme, a mai megfejtés!

 
Fehérboros meggyleves cseresznyebetéttel és mandulával.
 
Hozzávalók:
-          1 kg érett meggy, kimagozva
-          ½ kg cseresznye, kimagozva
-          2 dl száraz fehérbor
-          3 evőkanál méz
-          2 dl tejszín, habbá verve
-          ½ citrom, felkarikázva
-          fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
-          mandulaforgács a tálaláshoz
-          8 dl víz
 
A meggyet a citromkarikákkal egy lábosba téve megpárolom a fehérborban, majd felöntve a vízzel, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt puhára főzöm. Akkor leveszem a tűzről, kiszedem a citromkarikákat és a fűszereket (ezt praktikus teatojásban beletenni, úgy könnyebben eltávolítható), és simára turmixolom. Hozzákeverem a mézet és a tejszínhabot, és beleszórom a kimagozott, nyers cseresznyét. A tányéron megszórom mandulaforgáccsal. Hidegen és melegen is isteni, kellemes „desszertleves”.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr133005040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása