A Két Cica Konyhája

Sárgabarack - krémleves

Sárgabarack - krémleves

 

Egy evidens leves barackbefőzés közben: mást úgysem nagyon találni a konyhában, de barack van bőven. Találtam hozzá a hűtőben "ízfokozónak" egy kis aszalt változatot is, hogy teljessé tegyem az élményt. Hidegen is, melegen is tökéletes. Azt még elárulom, hogy túrós-barackos rétes készült hozzá - a változatosság kedvéért.

 

Hozzávalók:

- 1 kg magozott, felaprított sárgabarack

- 100 g aszalt sárgabarack

- 1 dl fehérbor

- 5 evőkanál méz

- 1/2 liter tej

- 2 dl tejszín, habbá verve

- 2 evőkanál kukoricaliszt

- mentalevél a tálaláshoz

 

A gyümölcsöt (a frisset és az aszaltat együtt) puhára pároljuk a fehérborban. Ekkor a lisztet és a tejet hozzáadva simára turmixoljuk és felfőzzük. A tűzről levéve keverjük bele a mézet és a tejszínhabot, majd aprított mentával tálaljuk.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr493080981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsu30 2011.07.20. 10:25:41

Ez isteni lehet! Ki is fogom próbálni!! Próbáltátok Thermomixben főzni? Időtakarékosság.
süti beállítások módosítása