A Két Cica Konyhája

Csirkepaprikás gombás galuskával

Csirkepaprikás gombás galuskával

 

Az ízlelőbimbóim szabadságot kértek a karácsonyi készülődésből...

Megunhatatlan, nagy klasszikust készítettem: az én receptem annyiban tér el a hagyományostól, hogy egy kevés gombát is teszek bele. Persze ősszel a legjobb, mikor még van kerti paradicsom és paprika, de már fűszeres erdei gombát használhatok hozzá. Most be kellett érnem azzal, ami kapható, de a sok édesség után óriási megkönnyebbülést jelentett!

 
Hozzávalók (4 adag):
 
-          8 darab csirke alsócomb
-          1 nagyobb fej vöröshagyma
-          100 g barnacsiperke
-          1 paradicsom
-          1 paprika
-          1 kávéskanál pirospaprika
-          só, őrölt bors
-          apróra vágott zöldpetrezselyem a tálaláshoz
-          3 deci zsíros tejföl
-          5 evőkanál étolaj
 
Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és a paprikát is. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával és kicsit megpirítjuk. Beletesszük a csirkecombokat és a nagyon vékonyra szeletelt gombát, és fedő alatt megpároljuk, míg mindkettő levet ereszt. Akkor utána sózunk, ha szükséges, megborsozzuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön addig főzzük, míg a csirkecombok teljesen megpuhulnak. Akkor a tejfölt kikeverjük egy kevés főzővízzel, és besűrítjük vele a paprikást.
 
 
A galuska készítése:
 
Hozzávalók (kb. 4 adag):

- 200 g liszt
- 2 db nagy tojás (kb. 60 gramm)
- kb. 120 ml langyos víz
- csipet só, a vízben feloldva
- 2 evőkanál olaj,
- 2 fej gomba vékony szeletekre vágva
 
 
Egy fazék vizet felforralunk. A lisztet, a tojást és a vizet csomómentesen elkeverjük. A nokedliszaggatót a forrásban lévő víz fölé, a fazékra helyezzük, és egy spatulával beleszaggatjuk a tésztát. Ha feljön a víz színére, már jó is – azonnal ki kell szedni, különben lisztes íze lesz. Azonnal szedjük át egy hideg vízzel teli tálba, majd ezt követően szűrjük le. Egy lábosban melegítsük fel az olajat, és pirítsuk meg benne a gombaszeleteket – erre szedjük rá a leszűrt galuskát.
 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr413426753

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit várhatunk 2012-ben 2011.12.02. 11:04:49

Éhen halunk 2012-ben? Az Internetes munka is egy nagy ámítás? A 2012-es év jelmondata: „Ember küzdj és bízva bízzál”???

Trackback: Weboldal bérlés kontra weboldalkészítés 2011.12.01. 10:30:01

Több százezer forint egy weboldal indítása, vagy egy új rablás az üzleti pályán? Kinek a pénzére pályáznak a weboldalszerkesztők?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müller őrmester 2011.12.01. 11:44:38

Nem akarok kötekedni, de a gomba az már csak felesleg "rongyrázáa". Jó ez natúrban is.

2011.12.01. 11:45:11

Isteni finom lehet!

Aromatique 2011.12.01. 12:40:01

Hmm..összefutott a nyál a számban, pedig most ebédeltem! Szépek a képek!

piros pipacs 2011.12.01. 13:16:55

El fogom késziteni. A nokedlit piritott gombára téve. Igen az finom lehet, de le kell piritani a gombát, hogy kijöjjön a gomba isteni ize.

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.12.01. 15:28:31

Ohh a magyar konyha fantasztikumai. Isteni de egyszerű!

Müszélia 2011.12.02. 09:42:20

jó lehet vargányával is.

kbellfan · http://rkbc.blog.hu 2011.12.02. 12:18:39

ha en nem eszek lisztes dolgokat mi lehet alternativa a galuska helyett? saláta? hm...

Micirka 2011.12.17. 03:17:07

Szep fotok... ambar en mindig mellehusabol keszitem, mert igy nem szarad ki es nem kell a csonttal sem vacakolni.
süti beállítások módosítása