Tudom, hogy a televíziós szereplések után sokan keresik a blogon az ott elkészített receptet: mivel ez eddig nem volt fent, most megpróbáltam a lehető leghamarabb pótolni. A fotó sajnos nem a megszokott minőséget képviseli, ezért elnézést kérek: én készítettem őket délelőtt a Duna Tv Család-barát magazinjában, főzés (és adás) közben...
Hozzávalók:
- 8-10 szál bazsalikom
- 2,5 deci száraz fehérbor
- 5 dkg barnacukor
- 5 tojássárgája
- 1 deci száraz pezsgő
- kevés balzsamecet
- Bazsalikomlevél, eper
A bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A fehérbort a cukorral és a bazsalikommal addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Ezután a pezsgővel együtt egy habverőüstbe tesszük, beletesszük a tojássárgáját és a balzsamecetet, és forró vízfürdőn habosra verjük. Azonnal poharakba töltjük, és bazsalikomlevéllel, eperrel tálaljuk.
(Az eredeti receptet a Cser Kiadó Zöldfűszerek a konyhában című könyvében olvastam.)