Bár a gyöngybab beszerzése áprilisban igenis szezonális indíttatású volt (minestrone levest akartam főzni), végül a vásárolt mennyiség egyik feléből főzelék lett. Nem az a rántásos-ecetes változat, amit gyerekkorunkban ettünk, ezt tejfölös-mustáros habarással helyettesítettem –így felhasználásra került a legutóbbi házilag gyártott mustár maradéka is (ennek örülök, mert csinálhatok másikat). A fasírt receptje a töltött dagadó töltelékének készítésénél állt össze, de önmagában is nagyon kellemes.
A szombati esős időjárás ehhez adott ihletet: remélem, a jövő héten már fagylaltot főzök!
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS / FASÍRT
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 116. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.