Miközben én fagylaltokat keverek a Centrálban, a város sajtlázban ég:
A Slow Food Central Budapest a nemzetközi öko-gasztronómiai szervezet budapesti csoportja 2012. április 12-én első alkalommal rendezi meg a Sajt! 2012 elnevezésű rendezvényét. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a kézműves sajtkészítőkre, akik ügyelve a megfelelő alapanyagra, tiszteletben tartva a kézműves élelmiszerkészítés tradícióit folytatják munkájukat és készítenek egyedi, különleges sajtokat.
A Sajt! 2012 két fő programból áll: április 21-én délelőtt a Gerbeaud Házban sajt- és borkóstolóból álló szemináriumok során mutatkozik be négy hazai sajtkészítő. Ezt követően az este folyamán sajt- és borvacsorára is sor kerül majd a Borssó Bistróban, ahol a főszerepet a fogásokba épített sajtok kapják. Az ételeket kísérő borokat Kovács Antal sommelier bajnok mutatja majd be.
Én napközben a fagylaltjaimmal leszek elfoglalva, de az esti programhoz mindenképpen csatlakozom, és nektek is beszámolok róla.