A Két Cica Konyhája

Ír szódás kenyér, háromféleképpen

Ír szódás kenyér, háromféleképpen

 

 
Aki nem vett kenyeret, vegyen példát rólam: ez sütéssel együtt 40 perc alatt elkészül.
 
 
A több napig tartó nemzeti ünnepek vége mindig ugyanaz: a következő munkanap előtti utolsó estére, mikor már szívesen ül otthon az ember, elfogy a kenyér. Így a vacsora még megoldható, de a másnapi reggeli már nehezebben. Én ritkán sütök itthon kenyeret, mert sokáig tart, és pont az ünnepeket azért nem akarom végig a konyhában tölteni. Ezt a szódás változatot nemrég próbáltam ki, és szerintem pont az ilyen helyzetekre találták ki: csak össze kell gyúrni a hozzávalókat, formázni és bedugni a sütőbe. Nem kell dagasztani, keleszteni, és a negyedkilós kis vekni fél óra alatt megsül. Az alaprecept, amit egy angol blogon találtam, joghurtot tartalmaz, de vannak sörrel és íróval készülő változatok is. Én mind a hármat kipróbáltam: nekem a joghurtos ízlett a legjobban, de a másik kettő is jól sikerült. Az írósba tettem egy kis spenótot és juhsajtot is – ez szinte önálló fogásnak minősül, mi egy egyszerű karfiolleveshez ettük.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 132. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr404550899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MichaelCollins 2012.05.29. 13:42:16

Milyen liszt kell hozzá, BL-55-ös is jó?

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2012.05.29. 13:42:39

Nem kell a tetejét feltétlenül kereszt alakban bevágni, tökéletesen ugyanolyan a kenyér íze és állaga, ha csillag, kacskaringó, vagy akár mikiegér formára van bevágva.

MichaelCollins 2012.05.29. 13:42:58

Milyen liszt kell hozzá, jó a BL-55-ös is?

Kata78 2012.05.29. 13:43:19

A legszebb, hogy fele annyit nem tudsz belőle enni, mint a fehérből..... pirítva próbáltad már? :)

kalandfereg 2012.05.29. 13:43:31

Az eredeti ir valtozat iroval keszul. Ott az irot (buttermilk) ugyanugy lehet kapni a boltban, mint nalunk a tejet.
A soros es joghurtos variacio valami kreativ tovabbgondolas lehet, az irek nem csinalnak olyat.

micsoda? 2012.05.29. 13:43:46

Az ünnepet követ reggel, nincs kenyér az stimmel. De az sincs, ami az itt olvasott receptekhez kell. Vagyis kissé sántít az indítás. Akkor már a gépi kenyérsütés, mert a hozzávaló inkább meglelhető én szerintem.
süti beállítások módosítása