Megígértem, hogy a nagymarosi piacról hazaszállított zöldségekből készült ételek receptjeit felrakom a blogra ezen a héten: az egyik (szintén díjnyertes) csíkos cukkini egy salátában végezte. Nem volt egészen kicsike, de ropogós, zsenge és édes.
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű cukkini
- 400 g főtt (vagy konzerv) csicseriborsó
- 1 piros kápia paprika
- 1 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 csomag koriander
A mártáshoz:
- 4 evőkanál tökmagolaj
- 1 teáskanál tahini
- ½ citrom héja és leve
- só, őrölt bors
- 1 csipet őrölt római kömény
A zöldségeket felaprítom és összekeverem őket a csicseriborsóval, majd egy tálban elegyítem a mártás összetevőit is, és a salátára öntöm. Fél órát hagyom a hűtőben állni fogyasztás előtt – nem kifejezetten kalóriaszegény, de nagyon finom saláta lesz belőle.