A Két Cica Konyhája

Fűszeres, pálinkás szilvaleves

2012.9.11. 07:30
Fűszeres, pálinkás szilvaleves

 YI5M1037.jpg

 

 

 

 

Megkezdődött a szilvabefőzés. Én rendszerint megvárom vele a szeptembert, mert a besztercei szilvát szeretem a legjobban: kék héjú, édes és magvaváló, ami nagyobb mennyiség feldolgozása esetén fontos szempont. Cukor hozzáadása nélkül is fantasztikus lekvár lesz belőle, és ez időtájt kerülnek az asztalra a legjobb szilvás fogások is – a hétvége során rétes és ez a leves készült.

 

 

 

 

Hozzávalók:

 

 

2 kg szilva, kimagozva, félbe vágva

100 g cukor, karamellizálva

3 cm gyömbér

3 csillagánizs

6 szegfűbors

1-1 kávéskanál őrölt kardamom, szegfűszeg, csili,

400 ml kókusztej

1 liter víz

1 deci szilvapálinka

szeletelt mandula

 

 

 

 

 

A karamellizált cukrot felengedjük egy kevés a vízzel, majd mikor elkezdett oldódni, beletesszük a feldarabolt szilvát, és magas hőfokon felfőzzük. Mikor a szilva megpuhult, egy botmixerrel pürésítjük, beletesszük a gyömbért és a fűszereket, majd hozzáadjuk a többi vizet. Felmelegítés után beleöntjük a kókusztejet és a pálinkát. Enyhén pirított, szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.

 

 

 

 

YI5M1039.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr964767383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása