A Két Cica Konyhája

Pasta carbonara

2013.1.14. 15:24
Pasta carbonara

Forgatás_Pasta carbonara 008.JPG 

 

 

 

A pasta carbonara állítólag a szegények eledele volt (carbonara = szénégető), nálam most néhány napos távollét után a hűtőben fellelhető alapanyagokból készült el. Az eredeti változatban állítólag nincs tejszín, és a tojássárgáját nyersen a tányér aljára ütik, erre tálalják a forró tésztát, és főzővízzel keverik ki. A spenót most csak azért került bele, mert volt még egy kicsi a dobozban, ami salátának kevés lett volna. Szóval: ez az én változatom, és figyelem! Szénné égetni nem ér!

 

Hozzávalók (4 adag):

 

400 g durumtészta (ez esetben penne)

200 g friss spenót

400 g tejszín

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olaj

200 g húsos szalonna, kockákra vágva

4 tojás sárgája

100 g reszelt parmezán

só, bors, csili, szerecsendió

kevés főzővíz

 

 

A tésztát lobogó vízben, kevés sóval feltesszük főni - a csomagoláson olvasható utasítások alapján készítsük el „al dente” állagúra. A tejszínben simára keverjük a tojássárgáját. Közben egy serpenyőben az olajon megpirítjuk a szalonnát. Ha elkészült, beletesszük a zúzott fokhagymát, a parmezánt  és a spenótot. Sózzuk, borsozzuk, egy leheletnyi csilivel és szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a tojásokkal elegyített tejszínt és levesszük a tűzről. A kifőtt tésztát leszűrjük, és néhány evőkanál főzővízzel együtt a mártáshoz adjuk. Azonnal tálaljuk.

 

 

 

 Forgatás_Pasta carbonara 005.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr805017852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása