A Két Cica Konyhája

Narancsos birslekvár és birslikőr

Narancsos birslekvár és birslikőr

 A birsalma főzőlevéből kis energiaráfordítással likőr is készíthető. 

Évek óta nélkülöztem a birsalmát, de az idén az egyik barátnőm (és az ő visegrádi, bőven termő gyümölcsfája) jóvoltából hozzájutottam olyan mennyiséghez, ami már egy kis kísérletezésre is alkalmat adott. Az ősz folyamán több recept is felkerült a blogra, de az utolsó szállítmányból karácsonyi ajándékok készültek: lekvár és birslikőr. Ez utóbbit életemben először csináltam, de mindenkinek nagy örömöt szereztem vele – magamat is beleértve. YI5M1693.jpg

 

 YI5M1694.jpg

 

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

 YI5M1678.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr275018213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása