A Két Cica Konyhája

Márton meg a libája

Márton meg a libája

Kacsamáj.jpg 

 

 

Ahhoz képest, hogy szegény jó Szent Márton aszkétaként élte felnőtt napjait, nekünk más sem jut eszünkbe róla, mint a liba, az újbor – no meg, hogy eleget fogyasszunk belőle Márton napkor. Hiszen aki nem töltekezik fel ilyenkor e földi javakból rendesen, kockára teszi a bőség áramlását az előtte álló esztendőben.

 

Ezt a fogást azoknak ajánlom, akik nem készültek fel rendesen az ünnepre, és nem tudnak ma hozzájutni néhány libacombhoz, vagy egy pár méretes libamellhez: egy libamájat könnyebb vásárolni, de egy hízott kacsamájjal is bebiztosíthatjuk a gazdagságot. 

 

Egyszerű rösztit sütöttem alá, és kiválóan illik hozzá a nemrég készült szilvaketchup – ezt egy hasonló fűszerezésű, friss szilvamártással vagy csatnival is pótolhatjuk. Szóval rajtam nem múlik a jólét – és ez a fogás krumpli reszeléssel együtt fél óra alatt elkészíthető!

 

 

 Libamáj_4.jpg

 

Hozzávalók:

 

 

300 g hízott kacsa vagy libamáj

700 g krumpli

50 g finomliszt (vagy csicseriborsó liszt)

1 tojás

só, frissen őrült fekete bors

szilvaketchup a tálaláshoz

libazsír a sütéshez

 

 

A májat 1 centis szeletekre vágjuk, enyhén besózzuk, és néhány kanálnyi felhevített libazsírban mindkét oldalát arany barnára sütjük – sütés után papírtörlőre szedve, tálalásig lefedve félretesszük.

 

A krumplit megtisztítjuk, és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval és borssal. az így kapott masszát kanalanként egy tapadásmentes serpenyőbe szedjük, és vékony lapocskákra kinyomkodva ropogósra sütjük.

 

A tányéron a röszti lapocskákra szedjük a kisütött libamájat, sózzuk-borsozzuk, és a szilvaketchuppal tálaljuk.

 

 

 

 Libamáj_10.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr555620337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása