A Két Cica Konyhája

Halászlé helyett: harcsakrémleves

Halászlé helyett: harcsakrémleves


YI5M2430.jpg

Tejszínnel vagy kókusztejjel, és pácolt zöld citrommal.

Mint tegnap a mákos gubánál megírtam: nálunk megvolt a nagy „coming out” – mindenki bevallotta, hogy nem kér halászlét.

De a mákos guba mellé halleves kell, ezért ez a nagyon egyszerű változat kerül 24-én délben az asztalra. Fél óra alatt elkészül, de ha kell, a hűtőben is kivárja a sorát, legfeljebb a tejszín a melegítéskor kerül bele. Ahol vannak tej érzékenyek a családban, készülhet kókusztejjel is, úgy is nagyon finom. A pirított zsemlekockákat túl hétköznapinak ítéltem, ezért pácoltam hozzá egy kis zöld citromot: ez ad neki némi ázsiai jelleget, ami a kókusztej használata mellett szól – de mindenki azt tegyen bele, amit a legjobban szeret az asztaltársaság – végül is karácsony van…

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography


YI5M2420.jpg

 
YI5M2321.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr685699311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása