Tejszínnel vagy kókusztejjel, és pácolt zöld citrommal.
Mint tegnap a mákos gubánál megírtam: nálunk megvolt a nagy „coming out” – mindenki bevallotta, hogy nem kér halászlét.
De a mákos guba mellé halleves kell, ezért ez a nagyon egyszerű változat kerül 24-én délben az asztalra. Fél óra alatt elkészül, de ha kell, a hűtőben is kivárja a sorát, legfeljebb a tejszín a melegítéskor kerül bele. Ahol vannak tej érzékenyek a családban, készülhet kókusztejjel is, úgy is nagyon finom. A pirított zsemlekockákat túl hétköznapinak ítéltem, ezért pácoltam hozzá egy kis zöld citromot: ez ad neki némi ázsiai jelleget, ami a kókusztej használata mellett szól – de mindenki azt tegyen bele, amit a legjobban szeret az asztaltársaság – végül is karácsony van…
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography